ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși achiziționarea companiei Twitter de către Elon Musk pare să marcheze o schimbare binevenită în raport cu monolitul stângist de la Silicon Valley, Musk manifestă un interes periculos pentru transumanism, scrie The Federalist.

Mulți conservatori au fost entuziasmați de perspectiva influenței lui Musk în cadrul companiei de social media, după ce au observat că acesta nu s-a molipsit de moravurile mereu schimbătoare ale stângii politice moderne, numind „fasciste” măsurile de închidere în case sub pretextul Covid-19, susținându-i public pe transportatorii canadieni care au protestat împotriva ordinelor de vaccinare și criticând proiectul de cheltuieli sociale al lui Joe Biden, intitulat „Build Back Better”. Cu toate acestea, „eroul” Musk lasă să se înțeleagă că el nu percepe omenirea decât ca pe un algoritm foarte avansat.

La Summitul Mondial al Guvernelor din 2017, Musk a declarat că, pe măsură ce devin tot mai dependenți de tehnologie, oamenii ar trebui pur și simplu să fuzioneze cu mașinile.

„Într-o anumită măsură, suntem deja niște cyborgi”, a declarat Musk în fața participanților la summit. În opinia lui, transformarea oamenilor în cyborgi - un soi de supraoameni cu capacități atât biologice, cât și tehnologice - va fi realizabilă nu peste mult timp. 

„Cred că soluția cea mai bună este adăugarea unui strat de inteligență artificială”, a declarat Musk într-un interviu din 2016: „La fel cum cortexul funcționează în simbioză cu sistemul limbic, cel de-al treilea strat digital ar putea funcționa în simbioză cu noi”.

Pe Twitter, Musk a dezvăluit încă o metodă prin care am putea intra în „simbioză cu mașinile” - dantela neuronală. Science Alert descrie dantela neurală ca fiind „un implant cerebral care poate spori inteligența naturală prin conectarea noastră la computere. Se pare că Musk își susține vorbele prin fapte, numindu-și fiul printr-o înșiruire de litere și cifre (X Æ A-12), care amintește mai degrabă de un robot din „Războiul Stelelor” decât de o ființă umană.

În 2016, Musk a fondat o companie pentru a crea un cip care să poată fi implantat chirurgical în creier. În primă fază, Musk are de gând să folosească această tehnologie în scop nobil - „să-i ofere unei persoane paralizate posibilitatea de a folosi un smartphone cu mintea mai repede decât cineva care își folosește degetele”.

Dar Musk nu dă semne că intenționează să se limiteze cu această inovație doar la a-i ajuta pe tetraplegici. 

Poziția lui Musk favorabilă unui viitor transumanist se aliniază celei a fondatorului Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, care a scris o carte, „A patra revoluție industrială”, despre modul în care lumea fizică și cea digitală ar putea fi contopite, „sfidând ideile despre ce înseamnă să fii om”.

Cel mai bun lucru pe care Elon Musk l-ar putea face cu Twitter este să-l desființeze

Reporterii corporatiști, instituțiile media, politicienii democrați și mulți troli care folosesc Twitter sunt în continuare animați de o cultură anti-libertate de exprimare. Să recunoaștem: rețeaua Twitter este rareori folosită în scopuri bune, fiind, în general, o pierdere de vreme, așa că Elon Musk, noul proprietar al companiei, ar trebui pur și simplu să o desființeze, scrie tot The Federalist, argumentând că, la fel ca și alte platforme controlate de Big Tech, Twitter este o hazna de cenzură exploatată de elitele de la Silicon Valley, predispuse la o gândire de grup radicală, și o aplicație înțesată de algoritmi manipulatori și de un shadowbanning (practica de a bloca un utilizator sau conținutul acestuia fără ca utilizatorul să își dea seama că a fost restricționat - n.r.) motivat politic.

Musk poate încerca să facă dreptate prin reactivarea contului The Babylon Bee și a oricărui alt cont care a căzut victimă cenzurii politice practicate de Twitter, dar asta nu va schimba modul în care presa coruptă sau alte companii Big Tech tratează discursurile care nu le convin. Singura diferență dintre Twitter și Facebook sau Instagram este că Twitter nu pretinde că este un loc în care utilizatorii pot „păstra legătura cu familia și prietenii” și că ai la dispoziție doar 280 de caractere pentru a exprima o idee neoriginală, mai arată sursa citată, concluzionând că Twitter este o rețea imposibil de salvat.