ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inima Reginei Maria va fi aşezată, azi, în Camera de Aur a Castelului Pelişor din Sinaia.

Ceremonialul Militar al "Întoarcerii Inimii Reginei" s-a desfășurat astăzi în faţa Muzeului Naţional de Istorie al României şi a durat 15 minute.  Inima Reginei a fost purtată de la MNIR, până pe Splaiul Independenței, de soldați ai Regimentului de Gardă Mihai Viteazul" și a fost escortată de opt jandarmi călare.

Cutia în care s-a aflat inima Reginei a fost acoperită cu stindardul României și cel al Marii Britanii.

Pe lângă membri ai Familiei Regale, au fost prezenți şi Alteţa sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei - nepoata Reginei Maria -  soţul şi fiul său: baronii Hanns şi Johannes von Holzhausen.

Apoi, convoiul, însoţit de Familia Regală, a plecat spre Sinaia. La ceremonia de la Castelul Pelişor, unde a bătut pentru ultima oară inima Reginei Maria, vor participa doar Familia Regala, reprezentanţi ai Guvernului, Bisericii şi Armatei. 

Regina Maria și-a dorit ca, dupa moartea ei, inima să îi fie depusă în capela domeniului regal de la Balcic, pe atunci, pământ românesc. După retrocedarea Cadrilaterului, inima a fost luată și transportată la Bran. În anii '70 comuniștii au decis să o mute la Muzeul de Istorie.

Nepoată a reginei Victoria a Marii Britanii, dar și cu sânge imperial rus, Regina Maria a fost una dintre cele mai importante personalități ale României. În timpul domniei sale și a regelui Ferdinand  a luat naștere, în 1918, România Mare.

S-a stins din viață în 1938, la Pelișor, locul în care dupa 77 de ani ajunge din nou și inima sa.