ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alberto Fernandez, președintele Argentinei, în vârstă de 62 de ani, a fost testat pozitiv la coronavirus după efectuarea unui test antigen. Președintele a fost inoculat de două ori cu serul Sputnik, prima dată în 21 ianuarie, iar a doua dată în 11 februarie.

La nici trei luni de la prima doză administrată, Fernandez a dezvoltat simptome specifice coronavirusului:

"La sfârșitul zilei de astăzi (vineri), după ce am avut febră de 37,3°C și o ușoară durere de cap, mi s-a făcut un test antigen, rezultatul fiind pozitiv(...)M-am izolat deja, respectând protocolul actual și urmând instrucțiunile medicului meu personal", a afirmat Fernandez, potrivit știripesurse.

În momentul de față, Argentina înregistrează peste 2,3 milioane de cazuri de infecții cu noul virus și 56.023 de decese , de la începutul pandemiei. Fernandez a câștigat alegerile prezidențiale în iunie 2019, dar, tot atunci, presa argentiniană informa că politicianul suferea de inflamație la nivelul membranei care acoperă cavitatea toracică și plămânii.

După ce a fost confirmat pozitiv la testul antigen, Fernandez a contactat toate persoanele cu care a avut contact în ultimele 48 de ore, adăugând  "pentru a evalua dacă acestea vor fi considerate contacți direcți pentru a se autoizola", amintește știripesurse.

"Chiar dacă mi-aș fi dorit să-mi fi încheiat ziua de naștere fără această veste, am o stare de spirit bună", a precizat președintele într-o postare pe twitter.