ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înmânarea premiului „Carol cel Mare” președintelui Iohannis, amânată de coronavirus, nu de declarațiile privind Ținutul Secuiesc. "Klaus Iohannis nu a devenit peste noapte naționalist. Președintele României este un pro-european convins”

 Klaus Iohannis nu a devenit naționalist peste noapte, el fiind în continuare un pro-european convins, astfel încât acordarea premiului "Carol cel Mare” președintelui României nu este pusă la îndoială de declarații sale privind Ținutul Secuiesc, a declarat președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen, Jürgen Linden, pentru cotidianul Aachener-Zeitung, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, ceremonia pentru acordarea premiului a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, însă „acordarea premiului „Carol cel Mare” pentru unitatea Europei nu este condiționată de declarațiile recente făcute de Klaus Iohannis în legătură cu autonomia Ținutului Secuiesc și nu vede niciun motiv pentru a pune la îndoială premiul”.

„Sunt absolut convins că președintele României este un pro-european convins”, a declarat președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare”, Jürgen Linden. „Klaus Iohannis nu a devenit peste noapte naționalist”, spune a adăugat acesta.

Pe de altă parte, Jürgen Linden spune că decizia CNCD este urmărită de organizatori, dar se ia în considerare faptul că aceasta este posibil să nu fie una obiectivă.

CNCD l-a amendat, miercuri, pe șeful statului cu 5.000 de lei pentru afirmațiile referitoare la Ținutul Secuiesc. La momentul respectiv, Iohannis a acuzat PSD că „se luptă în birurile secrete din Parlament să dea Ardealul ungurilor”.