ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Exxon și Black Sea Oil and Gas, companii care vor extrage gazele din Marea Neagră, plus Sand Hill Petroleum, interesată de gazele din sol, au fost sponsorii principali ai recepției de la Ambasada SUA, din 29 iunie, cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe site-ul Inpolitics.ro. Cu doar o zi în urmă, aceeași ambasadă făcea lobby pe față pentru adoptarea de către România a Legii exploatărilor offshore, prin mesaje cu țintă directă către decidenții politici din România.

Pe 28 iunie, ambasada SUA făcea lobby, într-un comunicat, pentru demararea cît mai grabnică a exploatării gazelor din Marea Neagră de către companiile americane prezente aici, scrie Inpolitics.ro.

”România are o oportunitate extraordinară de a adopta o legislație care să permită exploatarea resurselor de hidrocarburi din Marea Neagră. Producția viitoare de gaze din Marea Neagră va aduce beneficii tuturor românilor, generând venituri masive pentru economia românească, trimițând un semnal puternic investitorilor din întreaga lume și transformând România în lider regional în eforturile de sprijinire a securității energetice” - se arăta în mesaj.

O zi mai tîrziu avea loc fastuoasa recepție de la ambasada americană, cu sute de invitați, de ziua națională.
Între sponsorii evenimentului, Exxon și Black Sea Oil and Gas, companii care vor extrage gazele din Marea Neagră. (La care se adaugă și Sand Hill Petroleum, interesată de gazele din sol)
Nu că am avea o problemă cu respectivul demers.
 
Doar o întrebare pe adresa Laurei Kovesi: în România s-ar fi lăsat sau nu cu arestări de către DNA într-un caz similar?”, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.