ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ancheta celor de la Rise Project l-a determinat pe Dan  Barna să facă o ședinț-fulger cu cei din USR. Președintele USR a încercat să explice faptul că dezvăluirile reprezintă, de fapt, o acțiune premeditată la adresa sa, care, spune el, ar fi început în urmă cu două luni. Este o anchetă pornită la pont, a spus Barna pe grupul privat de Facebook „Poiana lui Iocan”, dând asigurări că nu poate fi ”penal”.

Înregistrările conversației de pe acest cont au fost publicate de tot de cei de la Rise Project, scrie Antena 3.

„V-am convocat la live-ul ăsta ca să vă arât cum arată dinspre mine marea destăinuire de la Rise și am zis că decât să stau să scriu o postare kilometrică, pentru că nu mai am timp ca pe vremurile bune, am zis să stau de vorbă cu voi aici și să vă răspund la întrebări și să clarific din ele.

Să vă dau contextul general: ancheta asta a început acum două luni și jumătate, m-au sunat cunoscuți să-mi spună că au fost întrebați, după care și ei mi-au confirmat că cineva din Minister le-a trimis tot dosarul cu rambursările mele… Și au zis și ei, la interviu, că e o anchetă pornită la pont. Cineva le-a zis: Mergeți și faceți o anchetă pe subiectul Dan Barna. De la asta a pornit. După care vreme de două luni au mers pe la beneficiari de proiecte. Cei care ziceau că a fost în neregulă, le ziceau: Bine vă sunăm noi. Au încercat să găsească cât mai multe elemente negative.
Obiectivul anchetei ține de găsit elemente de corupție sau ceva de genul ăsta. Eu le-am spus că este exclus. Altceva, nu știu, dificultăți în implementare, probabil.

Cei de la Rise au credibilitate și le respect cumva, o fac cu profesionalism...” afirmă Barna, în convorbirea pe grupul privat de Facebook „Poiana lui Iocan”, utilizat de partid.

„Asta e realitatea factuală, voi judecați cum vreți! Acum o săptămână m-au contactat și pe mine, le-am explicat multe lucruri. Am crezut că de la oponenții mei direct din campania asta, am întrebat au zis că Nu, dar și dacă Da, ar fi recunoscut asta? informațlia e că șeful Rise e în Columbia și de acolo dă dispoziții. Eu o văd în logica unui atac de campanie și și-au consumat resurse”, spune liderul USR.

În înregistrări, Barna le mai spune useriștilor că nu a existat nicio fraudă și corupție în proiecte. „Eu vă garantez nimic penal în privința mea”. 
 
După publicarea înregistrării de către Rise Project, USR a publicat videoul complet cu următorul mesaj:
 
 ”Dan Barna nu are nimic de ascuns. Aseară a vorbit cu membrii partidului despre investigația Rise Project. A fost o discuție internă pe un grup de Facebook pe care sunt colegii din USR. Rise Project a făcut rost de înregistrare și a publicat-o. Le mulțumim! Numai că Rise are, se pare, doar o înregistrare audio incompletă. Drept urmare, publicăm noi acum toată discuția, cu înregistrarea video completă.

Adevărul despre Dan Barna: este un președinte transparent al unui partid de oameni cinstiți și competenți. Dan Barna va fi președintele de care au nevoie toți românii”.