Inspecția Judiciară a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii protocolul de colaborare încheiat cu Serviciul Român de Informații. Documentul a fost postat și pe Facebook.

„Inspecția Judiciară a solicitat, la data de 28 martie 2018, declasificarea „Protocolului privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii”, încheiat la data de 29 februarie 2016. Protocolul și-a încetat efectele la 8 martie 2017.
 
În niciuna dintre procedurile administrative de verificare a activității și conduitei judecătorilor, procurorilor și magistraților-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, derulate în intervalul în care Protocolul a fost în vigoare, Inspecția Judiciară nu a solicitat și nu a transmis Serviciului Român de Informații ,date și informații.

De asemenea, în același interval nu a fost exercitată nici o acțiune disciplinară ca efect al protocolului.

Subliniem că toate acțiunile disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară au fost întemeiate exclusiv pe situații de fapt constatate nemijlocit de inspectorii judiciari, fără alte date și informații furnizate în temeiul Proctocolului ori a vreunei colaborări cu alte entități", notează IJ, potrivit Stiripesurse.ro.