ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul dezbateriilor din ultimele zile din spațiul public pe tema legalității slujbelor religioase în școli, un reprezentant al  Inspectoratului Școlar Județean Brașov le-a răspuns celor care contestă oficierea slujbelor la început de an școlar și prezența preoților în instituțiile de învățământ.


Adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Brașov,  Ion Negrilă, a vorbit, la ceremonia de începere a noului an școlar organizată la un liceu din Făgăraș, despre motivele pentru care consideră că slujbele religioase sunt justificate în școli.

Ion Negrilă a oferit o explicație celor care crâcnesc în aceste zile pentru prezența preoților la festivitățile de deschidere a anului școlar din unele unități de învățământ. ”Am fost întrebat zilele trecute de ce să se țină slujba în timpul ceremoniilor de începere a anului școlar și destul de agresiv de anumite persoane. Eu vreau să vă spun un lucru, că ateismul fără Dumnezeu nu are cum să existe. Așa că de-asta se țin slujbele la începutul anului școlar și nu numai atunci”, a declarat Negrilă luni, 9 septembrie, la ceremonia de deschidere a anului școlar de la Colegiul Național Radu Negru, din Făgăraș, conform site-ului Bună Ziua Făgăraș.