Pe fondul dezbateriilor din ultimele zile din spațiul public pe tema legalității slujbelor religioase în școli, un reprezentant al  Inspectoratului Școlar Județean Brașov le-a răspuns celor care contestă oficierea slujbelor la început de an școlar și prezența preoților în instituțiile de învățământ.


Adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Brașov,  Ion Negrilă, a vorbit, la ceremonia de începere a noului an școlar organizată la un liceu din Făgăraș, despre motivele pentru care consideră că slujbele religioase sunt justificate în școli.

Ion Negrilă a oferit o explicație celor care crâcnesc în aceste zile pentru prezența preoților la festivitățile de deschidere a anului școlar din unele unități de învățământ. ”Am fost întrebat zilele trecute de ce să se țină slujba în timpul ceremoniilor de începere a anului școlar și destul de agresiv de anumite persoane. Eu vreau să vă spun un lucru, că ateismul fără Dumnezeu nu are cum să existe. Așa că de-asta se țin slujbele la începutul anului școlar și nu numai atunci”, a declarat Negrilă luni, 9 septembrie, la ceremonia de deschidere a anului școlar de la Colegiul Național Radu Negru, din Făgăraș, conform site-ului Bună Ziua Făgăraș.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews