Pe fondul dezbateriilor din ultimele zile din spațiul public pe tema legalității slujbelor religioase în școli, un reprezentant al  Inspectoratului Școlar Județean Brașov le-a răspuns celor care contestă oficierea slujbelor la început de an școlar și prezența preoților în instituțiile de învățământ.


Adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Brașov,  Ion Negrilă, a vorbit, la ceremonia de începere a noului an școlar organizată la un liceu din Făgăraș, despre motivele pentru care consideră că slujbele religioase sunt justificate în școli.

Ion Negrilă a oferit o explicație celor care crâcnesc în aceste zile pentru prezența preoților la festivitățile de deschidere a anului școlar din unele unități de învățământ. ”Am fost întrebat zilele trecute de ce să se țină slujba în timpul ceremoniilor de începere a anului școlar și destul de agresiv de anumite persoane. Eu vreau să vă spun un lucru, că ateismul fără Dumnezeu nu are cum să existe. Așa că de-asta se țin slujbele la începutul anului școlar și nu numai atunci”, a declarat Negrilă luni, 9 septembrie, la ceremonia de deschidere a anului școlar de la Colegiul Național Radu Negru, din Făgăraș, conform site-ului Bună Ziua Făgăraș.