ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În urma publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare nr. 8, Inspectoratul Județean de Poliție Bacău a transmis vineri, 10 aprilie, un comunicat în care atrage atenția că slujbele religioase se pot urmări doar de acasă, iar aprinderea de lumânări la cimitir în sâmbetele morților e interzisă, fiind permise doar slujbele de înmormântare cu participarea a maximum 8 persoane. Inspectorul Principal de Poliție Bacău îi sfătuiește pe cetățeni să respecte distanțarea socială și să evite aglomerațiile atunci când își fac cumpărăturile pentru sărbători, potrivit Jurnalului de Bacău.

„Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștile.

Pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și ATENȚIE:

– Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. 

Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea  numărului de 8 persoane.

Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei.

– Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on line. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială.

Echipajele de Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult.

Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii.

Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare.

Cei peste 1.000 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră!”, se arată în comunicatul către cetățeni al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews