ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a decis să retragă dreptul de utilizare a mașinilor de serviciu pentru inspectorii antifraudă care parchează neregulamentar, după ce doi șoferi au parcat luni, în Târgoviște, mașinile de serviciu ale Fiscului pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități.

'Urmare sesizărilor primite din spațiul public privind nerespectarea prevederilor Codului Rutier de către inspectori antifraudă, conducerea Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a dispus retragerea dreptului de utilizare a autoturismului de serviciu, inclusiv pentru inspectorii care au parcat neregulamentar pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități. Pentru asigurarea integrității profesionale a inspectorilor antifraudă, din decembrie 2013 până în prezent, conducerea DGAF a semnalat structurilor specializate situații în care au fost implicați 50 de inspectori antifraudă, în urma analizării suspiciunilor legate de nerespectarea normelor de conduită sau a cadrului legal. În acest sens, au fost sesizate Comisia de disciplină și Direcția Generală de Integritate din cadrul ANAF și organele de urmărire penală. Conducerea DGAF susține necondiționat demersurile organelor de aplicare a legii și asigură implementarea tuturor măsurilor necesare prevenirii și combaterii oricăror abateri de la regulile de conduită și de la prevederile legale în vigoare. Reafirmăm hotărârea DGAF de a menține un grad ridicat de încredere și de a respecta standardele de integritate și corectitudine asumate', se arată în comunicatul DGAF, preluat de Agerpres.

Polițiștii locali din Târgoviște au amendat, luni, doi șoferi care parcaseră mașinile de serviciu ale ANAF pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități.