ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva zile de la tragedia petrecută în clubul Colectiv din Capitală, iată că au ieșit la iveală noi informații despre controalele care s-au desfășurat în acea locație. Cu doar o zi înainte de incendiul care a marcat întreaga țară,  inspectorii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului au mers în control la acest local, anunță ştiripesurse.ro.

Reprezentanţii ANPC susţin că nu au apucat să stea de vorbă cu şefii clubului şi nici să aplice contravenţii, iar în documentul prezentat de sursa de mai sus se observă că patronii localului au fost chemaţi la sediul ANPC pentru a aduce actele firmei chiar în ziua tragediei, iar autoritatea i-a lăsat să-şi continue activitatea în mod normal.

Aceștia trebuiau să prezinte și Certificatul constatator al punctului de lucru, care este eliberat doar după obținerea avizului PSI, act care nu exista.

Ci de la ANPC se apară și susțin că patronii clubului au fost de negăsit în ziua de 29 octombrie și nu a putut aplica vreo contravenție, iar reclamația pentru care s-a dispus acest control a fost făcută pe 18 octombrie.

”La data și ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un bărbat care nu avea acces la documentele firmei. Comisarii CPCMB au lăsat o invitație pentru reprezentantul societății Colectiv, acesta urmând a se prezenta cu actele societății la sediul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului Bucurețti pentru a doua zi, 30.10.2015, ora 08:30. În data de 30.10.2015, niciun reprezentant al societății nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Din cauza neprezentării, reprezentanții ANPC nu au putut încheia actul de control la Clubul Colectiv”, precizează președintele ANPC Marius Dunca în comunicat.