ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


White Coat Waste Project, un site care se opune experimentelor pe câini, maimuțe, pisici și alte animale, și-a continuat investigația privind abuzurile guvernului asupra câinilor, în special asupra beagle-lor, în experimente crude și neobișnuite, pe cheltuiala contribuabilului. ActiveNews a relatat un astfel de caz AICI. Cea mai recentă descoperire a site-ului scoate la iveală modul în care Institutul Național de Sănătate a efectuat teste cu cocaină pe căței pentru a îndeplini o cerință birocratică a FDA, scrie Rebel News.

Potrivit datelor obținute prin intermediul Freedom of Information Act, care includ fotografii ale câinilor, șapte căței beagle în vârstă de șase luni au fost dresați să poarte o jachetă de către cercetătorii de la Institutul Național pentru Abuzul de Droguri (care face parte din NIH).

Cu toate acestea, nu era vorba de jachete normale; în schimb, jachetele erau încărcate cu ace hipodermice care injectau animalele cu cocaină.

Timp de câteva luni, cățeii au fost dopați cu substanța narcotică, împreună cu un "compus experimental" pentru a studia interacțiunea dintre cele două droguri. Experimentul s-a desfășurat în perioada septembrie 2020-septembrie 2021, iar un raport cu privire la concluziile sale este așteptat în mai 2022.

Potrivit detaliilor descoperite de organizația non-profit, cercetătorii au filmat cățeii pentru a vedea dacă vreunul dintre ei a avut "reacții adverse" la medicamente.
 
Înainte de a fi echipați cu vesta cu medicamente, câinii au fost, de asemenea, forțați să fie supuși unei intervenții chirurgicale pentru a le fi implantată o "unitate de telemetrie" pentru a le monitoriza semnele vitale.

La sfârșitul perioadei de testare, câinii nu au fost eliberați, ci "reciclați" sau uciși. "Reciclarea" se referă la expedierea câinilor pentru a fi folosiți în alte experimente.

Câinii, care au fost supranumiți "câini de vânătoare de cocaină", nu au fost singurii care au fost supuși experimentelor agenției guvernamentale.

WCWP raportează că un al doilea experiment, care s-a desfășurat în perioada martie 2020 - martie 2021, a folosit, de asemenea, veste speciale pentru a injecta beagle cu cocaină. Cu alte cuvinte, oamenii de știință au efectuat aceleași experimente de două ori.

"De ce să facem același experiment de două ori? De ce să îl facem măcar o dată? Nu știm - dar ceea ce știm este că tu plătești factura. Aceste două experimente i-au costat pe contribuabili peste 2,3 milioane de dolari", a subliniat WCWP.

Ambele experimente au fost efectuate la Charles River Laboratories, care efectuează, de asemenea, experimente pe maimuțe pentru a fi folosite în experimentele NIH.

Acești câini au experimentat mai multă durere înainte de a împlini un an decât ar trebui să experimenteze orice câine în timpul vieții sale - totul în scopul de a scrie un raport. Potrivit documentelor pe care le-am obținut prin intermediul cererilor FOIA, raportul "poate fi prezentat de NIDA la FDA" - chiar dacă FDA a declarat că nu cere ca medicamentele să fie testate pe câini.

Și cine face experimentele și cine primește banii dumneavoastră? Experimentele au fost contractate de SRI International - aceeași organizație care a cheltuit banii contribuabililor pentru a otrăvi și a "dezobișnui" cățeii beagle. Deoarece nu aveau însă echipamentul adecvat, au externalizat experimentele către Charles River Laboratories - aceeași organizație care "întreține" maimuțele din Morgan Island, pentru a le putea folosi în experimentele risipitoare și crude ale NIH.
 
După aceste dezvăluiri, un nou curent a luat amploare pe rețelele de socializare, numit #BeagleGate. Vedeți AICI despre ce este vorba.