ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că problemele Institutului Cantacuzino se vor afla miercuri pe agenda şedinţei de Guvern, institutul urmând să primească statutul de instituţie de interes naţional şi 10 milioane de euro pentru plata datoriilor.

Conform Digi24, Sorin Cîmpeanu a spus că aceşti bani sunt "necesari şi suficienţi pentru plata datoriilor şi cheltuielilor până la sfârşitul anului".

Ministrul Educaţiei a precizat că, ulterior, Institutul Cantacuzino va fi bugetat în mod firesc.

Cîmpeanu a mai spus că, după ce se vor obţine avizele, Institutul Cantacuzino va face cercetări şi testări pe loturi pilot de vaccinuri.

Premierul Victor Ponta anunţa, la şedinţa de Guvern din 10 iunie, că Executivul aşteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru a acorda un ajutor de stat Institutului Cantacuzino, prin ştergerea tuturor datoriilor.

"Avem proiectul de ordonanţă privind acordarea ajutorului de stat pentru Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino. Deci, în primul rând ştergem toate datoriile şi pornim de la un moment T0. Important este să avem şi un plan ca, după aceea, să nu se acumuleze din nou datorii şi să poată să fie pus în funcţiune şi să-şi exercite rolul absolut strategic şi naţional, şi de mândrie, până la urmă, naţională pe care-l are Cantacuzino. Important e că ştergem datoriile", spunea atunci Victor Ponta.