ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redăm mai jos mesajul transmis de ActiveNews către Institutul Cultural Român și Accademia di România în cursul zilei de ieri, ignorat complet, în disprețul drepturilor de autor și proprietății intelectuale, al legii și artiștilor, al culturii române, pe care cele două instituții pretind că le promovează. Cele două foruri „academice” și de „cultură” - a hoției - s-au folosit abuziv de un desen al artistului George-Sorin Nicolae - autor și al Calendarului Mărturisitorilor -, publicat în exclusivitate pe ActiveNews și semnat în dreapta jos (semnătură tăiată de cele două instituții de „cultură”). În lipsa scuzelor și a unei cuvenite explicații vom fi nevoiți să acționam în instanță cele două oficine „culturale” co-autoare de furt la drumul mare, pentru a da o lecție tuturor instituțiilor statului care nesocotesc în primul rând bunul simț.

Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute - apreciem că ați furat de pe site-ul #ActiveNews lucrarea artistului George-Sorin Nicolae pentru afișul evenimentului de la Accademia di Romania cu colega noastră de la TRINITAS TV Cristina Liberis dar puteți să ne explicați cum reprezentați cultura română când voi nesocotiți drepturile unui artist așa cum a pățit din partea comuniștilor chiar cel pentru care pretindeți că ați organizat manifestarea, Constantin Brâncuși? Poate din zecile de mii de euro pe care îi aruncați lunar din banii noștri pe chiriile unor neaveniți puteați să extrageți o infimă parte și să plătiți un artist pentru a vă realiza afișul, nu credeți? Vă rugăm să răspundeți aici, public, și să nu ascundeți sau ștergeți mesajul pentru că și voi sunteți plătiți tot din banii noștri și, ca atare, răspundeți pentru ce faceți. Să nu începeți cu „dintr-o regretabilă eroare” pentru că semnătura artistului - ștearsă de voi - era foarte clar scrisă. Așteptăm răspunsul public.

ACTUALIZARE: ActiveNews acceptă scuzele ICR Roma după ce un desen cu Brâncuși al artistului George-Sorin Nicolae a fost însușit de pe site pentru a ilustra un eveniment al Accademiei di Romania. FOTO

PS: Mai notăm că documentarul Trinitas Tv promovat prin afișul cu lucrarea de artă furată de la ActiveNews îl are în deschidere pe nimeni altul decât pe Mihai Șora.

Dacă autoarea filmului, Cristina Liberis, s-ar fi documentat sau ar fi apelat la istoricul CNSAS cu o prezență activă în Trustul de Presă al Patriarhiei, Adrian Nicolae Petcu, ar fi putut afla - din documente! - că Mihai Șora a fost un agent înflăcărat al regimului bolșevic, angajat al Legației RPR din Franța, însărcinat între altele cu urmărirea emigrației românești de la Paris, implicit și a lui Constantin Brâncuși. El a fost însărcinat între altele cu infiltrarea în Catedrala Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail din Jean de Beauvais -  chiar biserica în care Brâncuși a fost în tinerețe diacon și paraclisier (FOTO) și la care cu siguranță mergea în continuare. Deci da, Șora era în drept să apară în documentarul Trinitas Tv: ca eventual turnător al lui Brâncuși!

Adrian Nicolae Petcu: „Ca student la Paris și comunist convins, pe la 1945-1946 regimul de la București încerca să-l infiltreze în Comitetul parohial al Bisericii Române din strada Jean de Beauvais 9 bis, pentru a captura lăcașul de cult, deoarece deja își anunța o separare. Apoi, cum a revenit tovul Șora în țară și ce a făcut… în anii 50, cand alții înfundau pușcăriile comuniste. Hai să facem măcar un exercițiu de imaginație. Și nu este singurul de teapa lui (tot respectul pentru vârstă), care astazi ne scriu istoria, condamnă comunismul și fascismul, ne dau lecții de istorie!”.

Aviz amatorilor!

Afisele evenimentului Facebook cu lucrarea furată, cel folosit de Accademia di Romania și Institutului Cultural Român și lucrarea originală publicată în exclusivitate de ActiveNews în articolul nostru anual dedicat lui Brâncuși (observați semnătura în dreapta jos):

„Accademia”

„Accademia” și ICR

Promovare Institutul „Cultural” „Român”