ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lista Neagră a personalităților publice din România publicată într-o broșură de un rector condamnat penal pentru o afacere de familie cu șpăgi universitare învârtite la „Petre Andrei” în Iași, Sorin Bocancea, secondat de un oarecare Constantin Ilaș, continuă să facă valuri.

Redacția a primit un Comunicat din partea Institutului European din România, care se dezice de Institutul European din Iași, după cum puteți citi mai jos. Mai multe personalități, între care actorul Mihai Mălaimare, jurnalistul Mirel Curea, doctorul Răzvan Constantinescu și alți autori ActiveNews, au anunțat deja că vor da în judecată responsabilii de apariția acestei Liste Negre.

Citiți și VECTORII ȘI DEZINFORMATORII. Luminița Arhire desființează demersul LISTEI NEGRE de la Iași întocmite de Constantin Ilaș sub coordonarea lui Sorin Bocancea

În cazul în care vreunul dintre coautorii publicați de penalul din Iași, Sorin Bocancea, în broșura intitulată „Războiul din Ucraina. Un conflict regional cu efecte globale”, vor să ne reclame situații similare ca cea semnalată de Institutul European din România, îi stăm la dispoziție cu spațiu publicistic. Vom reveni asupra scopului acestui demers infam în scurt timp.

Co-autorii volumului coordonat de condamnatul penal din Iași sunt la rândul lor infractori condamnați penal, impostori, turnători la Securitate, traseiști politici de joasă speță, agenți de mai multe categorii și cu mai multe comandamente interne și externe și simpli ziariști, categorie căreia ne-am adresat mai sus:

Robert Adam, Sorin Antohi, Brindusa Armanca, Iulia Badea-Gueritee, Cristian Bocancea, Sorin Bocancea, Radu Carp, Anton Carpinschi, Angelo Chielli, Iulian Chifu, Serban Filip Cioculescu, Emanuel Copilas, Cristi Danilet, Dragos Dragoman, Sabin Dragulin, Gheorghe-Ilie Farte, Marin Gherman, Ruslana Grosu, Alexandru Grumaz, Serhii Hakman, Petre M. Iancu, Constantin Ilas, Reggie Kramer, Alexandru Lazescu, George Damian Mocanu, Miruna Munteanu, Alexandru Muraru, Gabriel Mursa, Florin Müller, Valentin Naumescu, Gheorghe Onisoru, Dan Pavel, Tudor Pitulac, Cosmin Popa, Cristian Preda, Ileana Racheru, Sebastian Rusu, Ioan Stanomir, Ludmila Stuparu, Marius Vacarelu, Marian Voicu.

Prezentarea cărții susține că „volumul abordeaza o tema de actualitate, cea a razboiului din Ucraina, reunind 40 de contributii ale unor specialisti din domeniile istorie, politologie, studii militare, relatii internationale, drept, economie, jurnalism si comunicare. Pe piata exista volume referitoare la istoria Rusiei si la cea a Ucrainei, dar nu exista unul care sa abordeze conflictul dintre cele doua tari. Punctul forte al acestui volum este acela ca el contine abordari din mai multe perspective, astfel incat tema este cat mai bine incadrata conceptual si analitic. Astfel, conflictul dintre cele doua tari este abordat din perspectivele istorica, antropologica, militara, juridica, politologica, geostrategica si psihologica.


Din cuprins:
• Rusia si Ucraina: istorie comuna, popoare diferite, proiecte divergente
• Portretul agresorului. Coordonate istorice, culturale si ideologice
• Dispozitivele de razboi ale actorilor implicati: militar, organizational si propagandistic
• Cadrul juridic international al desfasurarii razboiului
• Efectele razboiului in Romania si in Republica Moldova
• Lumea democratica: reactii culpe si vulnerabilitati”

Iată COMUNICATUL DE PRESĂ al Institutului European din România:

„Cu referire la informația care circulă în mediul online cu privire la finanțarea și publicarea volumului „Războiul din Ucraina. Un conflict regional cu efecte globale”, Institutul European din România (IER) face următoarele precizări:

Volumul menționat nu a fost publicat și/sau finanțat de Institutul European din România (IER).

În fapt, volumul a apărut în luna decembrie 2022 la Editura Institutul European din Iași (https://www.euroinst.ro/contact.php).

Menționăm faptul că IER nu are nicio relație instituțională cu editura menționată, acorduri de colaborare și/sau parteneriate. IER și Editura Institutul European sunt două instituții distincte, cu obiect de activitate diferit, iar faptul că există o asemănare în denumirea instituțională a celor două nu contravine legislației în vigoare.

Reamintim faptul că IER este instituție publică aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe, este organizat și funcționează în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr.15/1998, cu modificările și completările ulterioare.

Misiunea IER este de a furniza expertiză în domeniul afacerilor europene administrației publice, mediului de afaceri, partenerilor sociali și societății civile.

IER are sediul în București și nu are filiale regionale pe teritoriul României sau în străinătate.

Pentru informații suplimentare privind activitățile specifice desfășurate de institut, vă rugăm să accesați http://ier.gov.ro/.

Persoană de contact:

Florentina Costache, Șef serviciu Comunicare, tel. 021 314.26.96 (97), e-mail florentina.costache@ier.gov.ro”