ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național de Sănătate(NIH)  a acordat o subvenție de doi ani companiei multinaționale General Electric pentru a dezvolta un microcip care poate detecta prezența particulelor COVID-19, potrivit LifeSiteNews.

Contractul pe doi ani a început pe 21 decembrie 2020, iar finanțarea pentru anul inițial se ridică la 581.785 de dolari.

General Electric a primit subvenția acordată de agenția guvernamentală de sănătate, deoarece Institutul Național de Sănătate urmărește să finanțeze proiecte de dezvoltare pentru „abordări noi, netradiționale, de identificare a virusului SARS-CoV-2 actual”.

Proiectul presupune crearea un dispozitiv, suficient de mic pentru a se potrivi în interiorul unui telefon sau ceas, care poate „captura, detecta și identifica direct” particulele de virus COVID-19. Ideea este că „bioreceptorii” ar fi capabili să detecteze particulele virusului și să poată diferenția între ele și alte particule cu care intră în contact.


Proiectul prevede un  „microcip mai mic decât un centimetru cu nanoputuri sau pori mici, care poate fi activat doar de o anumită moleculă - în acest caz, o moleculă din coronavirus care cauzează COVID-19”.

Fiecare dintre nanopoze va conține „bioreceptoare” care ar fi activate numai după recunoașterea particulelor de virus pentru care au fost proiectate.

În ciuda dimensiunilor reduse ale senzorilor, Potyrailo, cercetătorul principal, a declarat că vor avea „aceleași capacități de detectare ca instrumentele analitice high-end de dimensiunea unui cuptor cu microunde”.

Deși accentul inițial este pus pe utilizarea dispozitivelor cu ecran tactil pentru a colecta astfel de date datorită utilizării lor extrem de răspândite  de zi cu zi, tehnologia nu se limitează doar la telefoane. Institutul de Sănătate a prezis că ar putea fi „integrat în tastatură, mouse și alte suprafețe frecvent atinse”.

Tehnologia va deveni astfel o parte a vieții de zi cu zi și „alte aplicații digitale pentru starea de sănătate și boli vor surprinde impactul imediat al virușilor sau altor agenți patogeni asupra sănătății și comportamentului în timp real”.

În timp ce proiectul General Electric face furori, compania nu este în niciun caz singură, fiind însărcinată cu dezvoltarea tehnologiei care ar putea forța oamenii să-și monitorizeze în permanență mediul și sănătatea. Institutul de Sănătate a precizat  că va finanța proiecte în valoare totală de 10 milioane de dolari.

O serie de alte proiecte similare sunt finanțate de NIH, axate pe crearea de senzori pentru detectarea COVID-19.

Universitatea din Washington dezvoltă, de asemenea, un dispozitiv de detectare a virusului „compatibil cu ecranul tactil”, după ce a primit 466.500 de dolari de la NIH.

Universitatea Emory a primit 449.696 de dolari pentru a dezvolta o tehnologie pentru supravegherea automată și urmărirea particulelor COVID din aer. Aceasta se va baza pe „tehnologia„ Rolosense ””, care este un „micromotor ADN” pentru detectarea virusului și poate fi văzută de o cameră de telefonie inteligentă normală conectată la o aplicație, oferind „atât urmărirea geografică, cât și supravegherea”.

De asemenea, Universitatea Washington din St. Louis a acceptat o subvenție de 433.266 dolari pentru a dezvolta un „biosenzor electrochimic”, care ar detecta particulele aeriene de COVID-19, precum și „alți agenți patogeni viitori”.