ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miniștrii arabi și musulmani au cerut luni o încetare imediată a focului în Gaza, în timp ce delegația lor a vizitat Beijingul în prima etapă a unui turneu pentru a face presiuni în vederea încetării ostilităților și pentru a permite intrarea ajutorului umanitar în teritoriu, informează The Economic Times.

Delegația, care urmează să se întâlnească cu oficiali care reprezintă membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, exercită, de asemenea, presiuni asupra Occidentului pentru a respinge justificarea Israelului privind acțiunile sale împotriva palestinienilor drept autoapărare.

Oficialii care se întâlnesc luni cu înaltul șef al diplomației chineze, Wang Yi, provin, printre altele, din Arabia Saudită, Iordania, Egipt, Indonezia, Palestina și Organizația pentru Cooperare Islamică.
 
"Să lucrăm împreună pentru a calma rapid situația în Gaza și a restabili pacea în Orientul Mijlociu cât mai repede posibil", a declarat Wang în timpul discursului său de deschidere la Beijing.

"Comunitatea internațională trebuie să acționeze cu cea mai mare urgență și să ia măsuri eficace pentru a împiedica extinderea acestei tragedii", a subliniat Wang.

De asemenea, summitul extraordinar comun arabo-islamic de la Riad din această lună a îndemnat Curtea Penală Internațională să investigheze "crimele de război și crimele împotriva umanității pe care Israelul le comite" în teritoriile palestiniene.

Arabia Saudită a încercat să facă presiuni asupra Statelor Unite și Israelului pentru a pune capăt ostilităților din Gaza, iar prințul moștenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului, a reunit liderii arabi și musulmani pentru a consolida acest mesaj.

De asemenea, summitul a cerut încetarea asediului asupra Gazei, accesul ajutorului umanitar și oprirea vânzării de arme către Israel.