ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc l-a primit în această dimineață, într-o audiență privată la Vatican, pe directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), organizație cunoscută drept pro-avort, notează LifeSiteNews.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, actualul director general al OMS, s-a întâlnit cu Papa Francisc în audiență privată pe 24 iulie, într-o întâlnire care a fost anunțată abia ulterior în buletinul zilnic al Sfântului Scaun. 
 
Pope Francis meets with Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, head of the World Health Organization, July 24, 2023, in a private Vatican audience. Credit: Vatican Media
 
(Papa Francisc, alături de Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, 24 iulie 2023, într-o audiență privată la Vatican)

Tedros, care a condus OMS în calitate de director general din 2017, s-a întâlnit anterior cu Papa Francisc în 2018, când au discutat despre "modalități de a se asigura că toți oamenii pot obține asistența medicală de care au nevoie, oricine ar fi, oriunde ar trăi". Tedros a lăudat "sprijinul Papei Francisc pentru efortul nostru de a extinde dreptul la viață și la sănătate pentru toți oamenii".

De atunci, Tedros a sprijinit public unele dintre mesajele proprii ale Papei Francisc cu privire la răspunsul la COVID-19, inclusiv audiența săptămânală a Papei din 19 august 2020, în care acesta a cerut ca răspunsul la "pandemie" să includă concentrarea asupra "nedreptății sociale și a daunelor aduse mediului".
 
Tedros a lăudat mesajul Suveranului Pontif, în care Papa a subliniat, de asemenea, că doar industriile care îndeplinesc criterii specifice ar trebui să fie ajutate să se refacă după restricțiile legate de COVID-19. Criteriile au fost următoarele: "cele care contribuie la incluziunea celor excluși, la promovarea celor din urmă, la binele comun și la grija față de creație".

În timp ce, la întâlnirea lor din 2018, Tedros și Francisc au vorbit despre "asistență medicală", definiția lui Tedros a termenului este diferită de înțelegerea catolică a cuvântului, deoarece el susține cu tărie avortul. În urma hotărârii din 2022 a Curții Supreme a SUA, care a anulat cauza Roe vs. Wade și a dat înapoi progresele industriei avortului din SUA, Tedros a criticat decizia. 

"Restrângerea [avortului] conduce femeile și fetele spre avorturi nesigure, care duc la complicații, chiar la moarte", a declarat el în timpul unei ședințe de presă care a urmat hotărârii Curții Supreme.
 
Descriind răsturnarea hotărârii Roe vs. Wade ca pe un pas "înapoi", Tedros a susținut că avortul ar trebui înțeles ca fiind o asistență medicală, a relatat Associated Press. 

"Impactul global este, de asemenea, o preocupare", a adăugat Tedros. "Este vorba despre viața mamei. Dacă avortul în condiții de siguranță este ilegal, atunci femeile vor recurge cu siguranță la modalități nesigure de a-l face. Și asta înseamnă că le-ar putea costa viața".

El declarase anterior pentru Reuters, în ziua infamantei hotărâri pro-avort, că "sunt foarte dezamăgit, pentru că drepturile femeilor trebuie protejate. Și m-aș fi așteptat ca America să protejeze astfel de drepturi".

Atât Papa Francisc, cât și Tedros împărtășesc perspective similare în ceea ce privește problemele legate de COVID-19, chiar și Papa susținând în mod public ca oamenii să primească doze de vaccinuri COVID, care conțin fetuși.

În timp ce Francisc și-a sporit legăturile cu OMS și cu alte organizații globale, precum ONU și Forumul Economic Mondial, OMS a fost criticată pentru încercările sale de a-și asigura și mai multă putere globală prin intermediul noilor modificări ale Regulamentului Sanitar Internațional al OMS. Propuse de administrația Biden, noile amendamente ar "împuternici directorul general al OMS să declare urgențe sau crize sanitare în orice națiune și să facă acest lucru în mod unilateral și împotriva opoziției națiunii vizate".

Tedros, în timpul unei sesiuni speciale din 2021 a Adunării Mondiale a Sănătății, și-a dezvăluit dorința ca OMS să obțină controlul asupra acțiunilor internaționale. "Lumea are nevoie de o OMS consolidată, împuternicită și finanțată în mod sustenabil, în centrul arhitecturii mondiale a sănătății", a spus el. "Decalajul tot mai mare dintre așteptările OMS și resursele sale este bine cunoscut. COVID-19 trebuie să fie catalizatorul care să rectifice acest lucru."