ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tucker Carlson a anunțat pe X, fostul Twitter, că l-a vizitat joi dimineață pe Julian Assange la închisoarea de maximă securitate Belmarsh din Londra. Detalii despre întâlnire nu sunt cunoscute cu ușurință.

LONDRA (LifeSiteNews) - Tucker Carlson a anunțat pe X (fostul Twitter) că l-a vizitat pe jurnalistul de investigații Julian Assange la închisoarea de maximă securitate Belmarsh din Londra, joi dimineață. O fotografie îl arată pe Carlson plimbându-se cu soția lui Assange, Stella.
 
 
Joi după-amiază, Stella Assange a postat, de asemenea, o fotografie pe X cu ea și Carlson în drum spre vizita soțului său încarcerat:
 

Julian Assange s-a născut în Australia în 1971. El este cunoscut mai ales pentru că a fondat WikiLeaks în 2006. Cu ajutorul denunțătorului american Bradley "Chelsea" Manning, WikiLeaks a dezvăluit crime de război comise de SUA, NATO și alte forțe militare, ceea ce a determinat agențiile de informații occidentale să lanseze o anchetă asupra activităților sale. Assange se confruntă în prezent cu 18 capete de acuzare din partea guvernului Statelor Unite.

Assange s-a refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra în 2012. În 2019, țara i-a retras statutul de azilant în urma presiunilor exercitate de SUA, care au emis un mandat de extrădare pentru arestarea sa. Forțele de ordine britanice l-au luat în custodie în aprilie 2019. De atunci, el se află în spatele gratiilor la Belmarsh. În prezent, el riscă 175 de ani de închisoare în temeiul Legii americane privind spionajul.

WikiLeaks a publicat și e-mailuri ale unor actori politici americani de rang înalt, inclusiv ale lui John Podesta, asociat de mult timp al lui Clinton.

E-mailurile lui Podesta, cu formulări bizare despre președintele Obama, "hot dog" și "pizza cu brânză", sunt considerate de unii ca fiind mesaje codificate despre elitele de la Washington implicate în pedofilie și trafic de persoane. Scandalul a fost numit "Pizzagate" și etichetat drept "teorie a conspirației" de către presa mainstream în 2016. 

Alte e-mailuri ale lui Podesta indică un plan amplu de liberalizare a învățăturilor de bază ale Bisericii Catolice sub auspiciile unei "primăveri catolice". Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò a susținut că acest lucru a fost realizat în esență atunci când conclavul din 2013 l-a ales pe cardinalul Jorge Mario Bergoglio din Buenos Aires.

În august 2016, Assange a insinuat în mod faimos că una dintre sursele sale a fost Seth Rich, angajat al Partidului Democrat, care a fost găsit mort pe străzile din Washington D.C. în 2016 la ora 4:20 dimineața, după ce a fost împușcat în spate.
 
Unii susțin că Rich, în vârstă de 27 de ani, care era un susținător al lui Bernie Sanders, a fost ucis pentru că a divulgat e-mailuri despre modul în care partidul a trucat alegerile primare prezidențiale în favoarea lui Hillary Clinton. Familia lui Rich - probabil sub presiunea unor forțe clandestine pentru a păstra tăcerea - a declarat că astfel de acuzații nu sunt adevărate. 

În 2021, s-a dezvăluit că fostul director al CIA al președintelui Donald Trump, Mike Pompeo, s-a interesat de modalități de a-l asasina pe Assange după publicarea "Vault 7" în 2017, pe care agenția a descris-o ca fiind "cea mai mare pierdere de date din istoria CIA". 

Assange și susținătorii săi și-au susținut în mod repetat nevinovăția, afirmând că publicul are dreptul să știe ce fac liderii lor corupți. Guvernele au susținut că datele pe care le-a publicat sunt strict secrete și pot pune în pericol vieți.