ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Dilema veche”, revista 'telectualilor rasați, își catifelează limba spre dosul premierului, semnalează Bogdan Tiberiu Iacob de la InPolitics:

De la preluarea mandatului de premier, mesajele economice ale lui Florin Cîțu sînt consecvente cu momentul și cu vechile idei enunțate din afara politicii. Florin Cîțu își respectă statutul de economist. El vorbește despre reforma administrației, despre restructurarea companiilor de stat cu pierderi sau despre mutarea centrului de greutate al bugetului de la salarii către investiții publice, despre utilizarea fondurilor europene sau despre prioritățile în ceea ce privește investițiile publice. Sînt teme care apar în discursul public, dar nu toate au fost și puse în practică. Florin Cîțu vorbește despre măsuri anticiclice și despre cum revenirea economică nu poate fi inhibată acum de creșteri de taxe sau impozite. Premierul vorbește și despre pensiile speciale sau despre sporurile salariale. Abordările sînt adecvate și tranșante, de cele mai multe ori”. - De ce este altfel Florin Cîțu, de Constantin RUDNIȚCHI

De asemenea, dl Valerian Stan, în editorialul său de azi, arată că „într-un interviu dat ieri Europei libere (vai de Europa și de libertatea ei...), Ana Blandiana a declarat nici mai mult nici mai puțin că „ar trebui să fim recunoscători pandemiei”. Inițial m-am gândit că treaba cu "recunoștința" o fi cumva consecventă cu aceea din evul comunist, când dizidenta închipuită a fost recunoscătoare până și Partidului criminal. Apoi, date fiind și alte ieșiri în decor din ultima vreme, nu-mi părea exclus ca doamna să se fi apucat de băut. Însă uitându-mă mai atent la transcriptul dialogului am găsit explicația ce-mi lipsea. Recunoscători trebuie să fim și guvernanților, a mai spus Blandiana. Guvernanți care se înțelege că, cel mai probabil, la rândul lor au fost și ei acestei oportuniste deplorabile: „Nu cred că autoritățile românești s-au descurcat mai stângaci și mai lipsit de inteligență și de înțelepciune decât autoritățile din alte țări, în aceste condiții extreme, dovadă că în analizele europene ale momentului pe temele de viață și de moarte nu ne aflăm pe ultimele locuri”.”