ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intelectualul băsist Baconshi și-a exprimat dorința ca în România să se așeze circa „un milion de muncitori din Asia” în următorii 10 ani.  În opinia sa, venirea asiaticilor ar fi o veste bună „ nu doar pentru o anumită mixitate și a unei experiențe inter-culturale, care mai destupă capul”, notează 3rmedia.

”Sunt 100.000 în fiecare an,  deci 1 milion în zece ani. Este o veste bună, nu doar pentru o anumită mixitate și a unei experiențe inter-culturale, care mai destupă capul. Ci pentru verificarea siguranței de sine. Esti xenofob când nu ești sigur pe identitatea ta, după 100 de ani de stat român național, unitar, membru al UE, ar trebui să fim mai siguri pe această identitate și să primim, fără atâtea griji că dacă apare cineva, omul diferit, exponent al unei culturi pe care n-o înțelegem, ne va eclipsa istoric”, a spus Baconschi la podcastul lui George Buhnici.
 
VIDEO: