ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Cristina Leordeanu semnalează cum astăzi, 4 noiembrie, la Mânăstirea Sfântului Apostol Filip, Înaltpreasfințitului Teodosie a susținut Sfânta Liturghie urmată de predică chiar de Ziua Dobrogei apostolice, care coincide cu Ziua Sfântului Apostol Filip.

Prima cetate creștinată de Sfânții Apostoli Andrei si Filip, pe teritoriul României a fost Adamclisi, consfințind statutul de cea de întâi Mitropolie a noastră.

Ce trebuie evidențiat este că Înaltpreasfințitul Teodosie a dat binecuvântare pentru ridicarea Mânăstirii Sfântului Filip lângă locul pe care s-a aflat Cetatea Adamclisi si la câtiva kilometri de Mânăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, chiar înainte ca istoricul Constantin Barbu să probeze cu documente în facsimil din arhive străine că Sf. Apostol Filip a fost și el în Dobrogea împreună cu Andrei - Cel Dintâi Chemat, fiind așadar cel de al doilea părinte duhovnicesc al nostru, după Sfântul Apostol Andrei, arată jurnalista.

„Si când te gândesti că unii cred că îl pot minți sau prigoni pe Înaltpreasfințitul Teodosie. Dar iată că Înaltpreasfințitul știe dinainte de a deveni publice lucruri pe care unii nu le află niciodată. Și cu atât mai mult, i s-a consfințit dreptul de a fi mitropolit din vremurile creștinismului primar.”, mai scrie ziarista, aducând aminte și ce spunea IPS Teodosie în urmă cu exact trei ani, în timpul perioadei de dictatură polițienească-sociopato-medicală, înainte de pelerinajul „interzis” la peștera Sfântului Andrei:

„Să nu uităm cine ne-a apărat drepturile de credincioși! Că avem nefericitul obicei de a uita.

Și să ne vedem cu bine și anul acesta la Peștera Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie!

IPS Teodosie - 13 noiembrie 2020: Vom susține în instanță drepturile noastre de închinători de ziua Sfântului Apostol Andrei

"Voi începe demersurile împreună cu niste avocați foarte serioși și pricepuți pentru a putea să ne bucurăm de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei. Nu putem ca pe 30 noiembrie să nu mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală, care se află la Peștera Sfântului Andrei.

Cum să nu ajung eu la Peșteră de ziua Sfântului Andrei? Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Toți românii trebuie să ajungă, pentru că este cel care a creștinat pe români, este cu adevărat Apostolul tuturor românilor.

Acolo nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională.

Nu întâmplător ziua Sfântului Andrei se află în calendar lângă ziua Unirii tuturor românilor într-o singură țară. Cine a mijlocit la Dumnezeu Unirea tuturor românilor, dacă nu Sfântul Apostol Andrei?

Pe 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor, asa cum pe 1 Decembrie este ziua națională a tuturor românilor.

Eu voi face toate demersurile pentru a ne susține în instanță drepturile noastre de închinători. Nu mă mulțumesc cu niste restricții care nu au nici o logică dar care ne restrâng drepturile noastre de închinători.

Și rog pe toti cei care doriți să ajungeți la Mânăstirea Peștera Sfântului Andrei pe 30 noiembrie să îmi susțineți acest demers, pe care doresc să îl fac pentru ca să nu ne trezim cu o zi înainte că nu avem voie să mergem la Peștera Sfântului Andrei. Vom face tot posibilul să avem chiar o sentință în sensul acesta. Deja, cum am spus, cei mai iscusiți avocați se ocupă să avem sărbătoarea Sfântului Andrei.

Este sărbătoarea noastră spirituală națională!"