ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Interdicţia impusă de autorităţile moldovene cetăţeanului român George Simion, liderul platformei unioniste "Acţiunea 2012", a fost ridicată în urma unei decizii a Curţii de Apel din Chişinău.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. George Simion a anunţat că se va deplasa mâine în capitala Republicii Moldova pentru a participa la un marş de susţinere a unirii cu România.

Curtea de Apel a decis astăzi că George Simion, este nevinovat.

Astfel, începând de astăzi acesta nu mai are interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

George Simion a calificat decizia magistraţilor drept o victorie şi a declarat pe o reţea de socializare că va porni spre Chişinău mâine dimineaţă.

Tot mâine el va participa la un marş de susţinere a unirii, unde cu mai mulţi susţinători urmează să picheteze sediul Televiziunii publice.

George Simion a fost reţinut pe 13 mai de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, fiind expulzat din Republica Moldova pe motiv că ar fi organizatorul unor acţiuni ce ar atenta la securitatea statului. El a primit atunci interdicţie pentru o perioadă de 5 ani, decizie criticată de mai mulţi oficiali de la Chişinău, precum şi din România.