ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai a decis să se retragă din viața publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică și a fost supus unei intervenții chirurgicale, Casa regală urmând să fie reprezentată în toate acțiunile publice de către fiica sa Margareta.
 
Informația a fost transmisă de Andrew Popper, șeful Casei Majestății Sale Regele, după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfășurat în 1-2 martie, în Elveția. Acesta a precizat că Regele Mihai a fost supus recent unei intervenții chirurgicale.

 ”Consiliul Regal s-a reunit la cererea Majestății Sale. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale care a fost supus unei intervenții chirurgicale. Diagnosticul este de carcinom mestanazant și leucemie cronică.
Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale care a fost suspus unei intervenții chirurgicale. Regele a decis să dea următorul mesaj: `În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical, situația vine în anul în care familia și țara sărbătoresc 150 de ani de la formarea dinastiei. Sunt sigur că Margareta, Custode de Coroană, va găsi înțelepciunea de a mă reprezenta. Am cerut Consiliului Regal să își continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelul Coroanei. Regele Mihai, 1 martie`”, a declarat intr-un anunț postat pe site-ul Casei Regale, membrul Consiliului Regal, Andrew Popper.
 
Regele Mihai a împlinit 94 de ani la 25 octombrie 2015.