ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal legat de diploma de om cu studii pe afară a lui Vlad Voiculescu, asupra căreia planează suspiciuni și pentru care a fost depusă chiar o plângere penală de avocatul Dan Chitic, ministrul Sănătății se pune cu tunul pe conducerea de la Matei Balș, la o lună de la tragedia care a provocat 20 de morți. La data incendiului, Maria Nițescu era director interimar doar de o lună, după o domnie de peste o duzină de ani a lui Adrian Streinu-Cercel. Responsabilii principali erau și au rămas: Streinu Cercel, Raed Arafat, Vlad Voiculescu. În loc să fie anchetat sau să să-și dea el demisia vreunul dintre ei s-a găsit capra ispășitoare!
 
Faptul că Vlad Voiculescu o Înștințare/Notificare privind absolvirea unor cursuri nu schimbă fondul problemei, sintetizat de o stimată cititoare ActiveNews: ca să lămurească problema, Vlad Vasile Voiculescu trebuie să prezinte: lucrarea de licență, cu titlul și tema prezentate în fața comisiei, care să cuprinda și numele profesorului coordonator; un link către lucrarea de licență, dacă există online, iar daca nu, un CD pus de el la dispoziția presei cu această lucrare;  
 
Managera interimară a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, Maria Nițescu, a fost demisă, luni, de Voiculescu. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate de directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu.
 
„Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.
 
 
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a oferit primele explicații după ce a demis-o, luni, pe Maria Nițescu, manager interimar al Institutului „Matei Balș” din București. Decizia a fost motivată de „multiplele disfuncționalități” în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al unității medicale care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu ministerul”, a anunțat ministerul intr-un comunicat.
 
Voiculescu a dat explicații precare pe Facebook, nu într-o conferință de presă, cum ar fi fost normal, temându-se probabil să nu fie luat la întrebări despre diploma-atestat.