ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Firmele interlopului Sile Cămătaru și ale controversatul Cătălin Botezatu vor aproviziona școlile de la noi din țară cu teste de salivă. Licitația pentru procurarea testelor a fost câștigată de trei societăți comerciale, dintre care două sunt din România, iar una din Olanda, transmite Playtech.

În spatele uneia dintre cele două companii românești se află frații cămătari Sile și Nuțu, iar în privința celei de a doua firme, Viggo Fashion, unul dintre acționari este celebrul creator de modă Cătălin Botezatu.

Una dintre cele două societăți comerciale care se va ocupa cu distribuirea testelor de salivă anti-Covid este gestionată de către reprezentanții clanului Cămătaru, numită Eva Healthcare SRL, care are ca domeniu principal de activitate comerțul cu produse farmaceutice  amintește Playtech, în timp ce, conform celor de la edupedu.ro, Viggo Fashion Internațional SRL, care are domeniul de activitate principal „comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, îl are ca acționar pe Cătălin Botezatu.
 
Sursa mai amintește că Viggo Fashion, al cărei acționar este Cătălin Botezatu, a avut o evoluție importantă a cifrei de afaceri, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. În 2018, cifra de afaceri era de 5,1 milioane de lei, iar în 2020 – 44 de milioane. Compania a trecut de la o pierde 307 mii de lei în 2018, la un profit de 10 milioane de lei în 2020, în principal din contracte cu statul în timpul pandemiei. Firma intelopilor, Eva HealthCare SRL, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei și un profit de aproape 1,2 milioane de lei, iar doi ani mai târziu, în 2020, firma a ajuns la 72 de milioane de lei cifră de afaceri și un profit de 11,4 milioane lei.
 
Au avut noroc.