ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mijlocașul în vârstă de 28 de ani Kristoffer Olsson, cu 47 de selecții în naționala Suediei, ultima dată pe teren pentru FC Midtjylland într-un meci din 9 februarie cu Fredrikstad, în Atlantic Cup, a fost supus ventilației mecanice, spitalizat fiind după ce își pierdea cunoștința la domiciliu.

Al șaptelea clasat în sezonul trecut al elitei daneze dar actualmente al treilea și virtual calificat deja cu 3 etape înaintea finelui returului în faza play-off 1-6, Midtjylland a remis astăzi un comunicat oficial în care a semnalat că s-a simțit „obligat” să lanseze un anunț public, „dat fiind zvonurile și speculațiile în creștere despre recenta absență a lui Kristoffer Olsson”, mai exact din ultimele două meciuri de campionat de pe prima scenă a Danemarcei. 

Cel mai vestic club prim-divizionar dintre cele 12 în 3F Superliga precizând că optarul său „suferă de ceea ce se arată a fi o boală acută de natură cerebrală”, internat fiind deja acum o săptămână, marți 20 februarie, la Spitalul Universitar din Aarhus: „Toți cei de la FC Midtjylland sunt bineînțeles profund afectați de afecțiunea subită a lui Kristoffer.” 

Olsson, născut la 30 iunie 1995 la Norrkoping, crescând 6 ani în „pepiniera” grupării locale IFK înainte de a fi cooptat la vârsta de 16 ani de Arsenal Londra, unde își desăvârșea junioratul, a avut o bogată participare pentru naționalele Suediei la categoriile de vârstă sub 17, 19 respectiv 21 de ani, înscriind 3, două respectiv 6 goluri în cele peste 60 de selecții la aceste grupe, mai exact 19, 15 respectiv 27 de apariții în galben-albastrul scandinavilor, pentru ai căror seniori a jucat din 2017 de 47 de ori. 

Actualmente, Olsson activa în cea de-a doua perioadă a sa la FC Midtjylland, unde se reîntorcea în 2022 sub formă de împrumut de la Anderlecht Bruxelles, așa cum și prima oară ajungea în 2014 la gruparea daneză, tot împrumutat, după o singură apariție pentru „Tunarii” Londrei, atunci evoluând pentru scandinavi până în 2017, înainte de a reveni vreme de două sezoane la clubul din orașul natal, AIK, de unde trecea tot pentru 2 ani în fotbalul rusesc, la FC Krasnodar.

Midtjylland, autoare a celei mai lungi serii invincibile în actualul campionat al Danemarcei, de 11 jocuri, dintre care 6, tot un record, adjudecate consecutiv, e la egalitate de puncte pe podium cu FC Copenhaga, ambele la un punct în urma liderului Brondby, în timp ce a patra clasată, Nordsjaelland, este la 9 puncte în urma „Lupilor” roș-negri din Herning.