ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oana Bogdan, apropiată a fostului premier Dacian Cioloș și membră în conducerea PLUS, devenită celebră după ce a propus desființarea proprietății, pare că nu are proprietatea cuvintelor. Elocvența și cursivitatea lipsesc cu desăvârșire din cel mai recent intrerviu pe care aceasta l-a acordat pentru g4media.ro și în care Oana Bogdan pare complet incoerentă. Fără să poată da răspunsuri clare când e întrebată despre guvernarea Dăncilă, pe care partidul său o contestă, ” „forța motrice” din PLUS, așa cum a definit-o Cioloș, și-a găsit cuvintele doar când a explicat cine este farul ei călăuzitor: „un om de stat, care nu are neapărat un nume”.
 
Stiripesurse.ro prezinta răspunsurile cele mai elocvente:

"DT: Cum i-ați descrie mandatul președintelui Iohannis?

OB: Da, președintele Iohannis, cum i l-aș descrie?

DT: Ce ați spune despre mandatul său?

OB: Nu cred că sunt eu în măsură să vorbesc despre mandatul președintelui.

DT: De ce nu? Sunteți politician, sunteți arhitect, construiți partide, vehiculați idei, de ce nu puteți avea opinii?

OB: Păi de ce. Pentru că nu sunt, n-ar fi… cum să spun? Nu sunt eu în măsură să-mi dau cu părerea în privința proiectului dumnealui, dar eu cred că este un moment foarte bun ca România să se poziționeze mult mai bine în Europa. Eu aș avea, dacă aș fi… haideți să o luăm altfel: dacă aș fi eu candidat la președinție, mi-aș asuma un proiect european.

DT: Ce înseamnă asta, că toți își asumă proiecte europene, este un loc comun în politică „vrem să fim europeni”.

OB: Nu. Da. Și cine duce România, realmente, la masa discuțiilor și cine o face să aibă un cuvânt de spus? A făcut cineva asta? Păi nu. Asta trebuie făcut.

DT: Definiți guvernarea Dăncilă, dacă puteți.

OB: Nu pot să o definesc. Este… nu pot să o descriu, nu pot să o definesc, nu am niciun apelativ potrivit.

 
DT: Asta le spuneți și oamenilor în campanie, că nu le puteți descrie guvernarea Dăncilă? Sunteți în opoziție.

OB: Păi nu, dar știu ei că este dezastruoasă. Dar și oamenii de la care am strâns semnături, și cei care sunt împotriva noastră și au spus că nu o să ne voteze, i-am întrebat „dom’le, ești mulțumit de traiul pe care-l ai?”. Și invariabil se spune „nu”. Atunci ce să înțelegem noi despre guvernare? Că e foarte proastă. Catastrofală.

DT: Păi da, dar asta trebuie să și spuneți. Și de-asta vă întreb. Când mergeți în țară…

OB: Păi e mai presus de… adică sunt drăguță dacă spun că e catastrofală. Nu știu, nu găsesc cuvinte.

DT: Bun. Deci când spuneți „Trebuie să schimbăm PSD și ALDE de la putere”, mergeți în țară, vorbiți cu oamenii, care sunt principalele argumente? De ce vreți să schimbați această guvernare?

OB: Păi în primul rând pentru că traiul lor, calitatea vieții lor, a scăzut foarte mult. Adică oamenii au devenit conștienți de faptul că deși avem creștere economică pe hârtie, de fapt viața lor e de mai proastă calitate. Le-au crescut pensiile, dar pot să cumpere mai puține lucruri.

DT: Domnul Dragnea vă va răspunde cu argumentul că au crescut salariile, că a crescut nivelul de trai, oamenii cumpără mai mult, economia crește cu nu-știu-câte procente…

OB: Păi nu, tocmai, că nu cumpără mai mult. Deci pe hârtie, da, economia crește. În realitate, au crescut și prețurile, oamenii cumpără mai puțin. Coșul de cumpărături e mai gol decât înainte. Și eu cred că oamenii au început să simtă acest lucru.

DT: Ce model aveți, printre politicieni? Modelul dumneavoastră de politician, de om politic, farul călăuzitor?

OB: Farul meu călăuzitor ar fi un om de stat, care nu are neapărat un nume.