ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Trenul a plecat din gară și nimeni nu-l poate opri". Europa va fi în război cu Rusia. Acestea sunt cuvintele președintelui Serbiei, Aleksander Vucic, în cel mai recent interviu. El crede că Europa va fi în război cu Rusia ”în trei sau patru luni", asta în cel mai fericit caz.

Președintele Vucic spune că "nimeni nu încearcă să oprească războiul. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis".
 

Într-un interviu acordat publicației elvețiene Die Weltwoche, Vucic a dezvăluit că oficialii sârbi au fost instruiți să "verifice stocurile de petrol, făină și zahăr", având în vedere amenințarea tot mai mare a unui conflict global.

Când a fost întrebat despre apropierea unui al treilea război mondial, liderul sârb a răspuns: "Cred că nu suntem departe de el. Nu mai mult de trei, patru luni. Și există pericolul să se întâmple chiar înainte de asta".

"Ne apropiem de un adevărat dezastru. Cine este pregătit să piardă 1 milion, 2 milioane, 5 milioane, 10 milioane și 15 milioane de oameni? Eu nu sunt pregătit să pierd un singur om și nu voi participa la așa ceva."

Vucic a criticat, de asemenea, oficialii NATO care sugerează că președintele Putin "blufează" cu privire la desfășurarea de arme nucleare în Ucraina.

El a comentat: "Dacă pariezi că cineva blufează, înseamnă că nu ai cărți mai bune. Aș fi întotdeauna foarte atent atunci când evaluez voința lui Putin și următoarea sa mișcare".

Președintele sârb a menționat, de asemenea, că mulți lideri europeni "l-au subestimat pe Putin și Rusia".

El a comentat: "În Europa de astăzi, toți se comportă ca marii eroi, dar nu sunt cinstiți și nu le spun cetățenilor lor că vor plăti cu toții un preț mare dacă se va ajunge la război".
 
Interviul complet poate fi urmărit mai jos