ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 7 mondial, a câștigat turneul ATP 250 de la Tel Aviv (Israel), dotat cu premii totale de 949.475 de dolari, în finala căruia l-a învins în două seturi, 6-3, 6-4, pe croatul Marin Cilic, după o oră și 34 de minute de joc, anunță Agerpres, citat de ȘpS.

Aceasta este a 19-a victorie obținută de Djokovic în 21 de confruntări directe cu Cilic, ocupantul locului 16 în clasamentul ATP.

Novak Djokovic (35 de ani, nevaccinat), principalul favorit al competiției din Israel, a cucerit duminică al treilea său titlu din 2022 și al 89-lea din cariera sa, în cea de-a 127-a finală disputată în circuitul profesionist. Ultimul succes pe hard al sârbului data din noiembrie 2021, când s-a impus în turneul de la Paris.

Anul acesta, Dokovic a mai câștigat turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, pe zgură, în luna mai, iar apoi și-a apărat cu succes titlul de Grand Slam la Wimbledon, pe iarbă, în luna iulie, dar a pierdut și o finală, în luna aprilie la Belgrad, în fața propriilor suporteri.

Campionul sârb, cu 21 de trofee de Mare Șlem în palmares, a fost nevoit să renunțe la turneele americane, inclusiv la US Open, la fel ca și la Australian Open, din cauza discriminării la care a fost supus de autoritățile draconice resetiste pentru refuzul său de a se injecta cu seruri experimentale Covid.