ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 20 martie, președintele Joe Biden a promulgat proiectul de lege care impune declasificarea informațiilor legate de originea COVID, declarând că împărtășește "obiectivul Congresului de a publica cât mai multe informații posibile" în această privință, relatează Epoch Times.

"Trebuie să ajungem la temelia originii COVID-19 pentru a ne asigura că putem preveni mai bine viitoarele pandemii", a declarat Biden într-un comunicat. "Administrația mea va continua să analizeze toate informațiile clasificate referitoare la originile COVID19, inclusiv legăturile potențiale cu Institutul de Virologie din Wuhan".

El a adăugat că, în punerea în aplicare a legislației, administrația va "declasifica și va împărtăși cât mai multe dintre aceste informații, în conformitate cu autoritatea mea constituțională de a proteja împotriva divulgării de informații care ar dăuna securității naționale".

Luna aceasta, atât Senatul, cât și Camera Deputaților au adoptat în unanimitate proiectul de lege bipartizan, denumit "COVID-19 Origin Act of 2023", înainte de a-l trimite pe biroul lui Biden. Proiectul de lege îl însărcinează pe directorul serviciilor naționale de informații să "declasifice toate informațiile referitoare la potențialele legături dintre Institutul de Virologie Wuhan și originea" COVID-19.

Eforturile de a afla originea COVID-19 au întâmpinat în mod constant rezistență din partea Chinei, unde regimul comunist a mușamalizat cazurile, a redus la tăcere informatorii care au încercat să lanseze avertismente cu privire la pericolul virusului încă de la începutul pandemiei și a refuzat în mod repetat ca investigatori externi să cerceteze originea virusului.

Institutul de virusologie Wuhan a fost în centrul disputei ca sursă suspectă de unde s-ar fi putut scurge virusul.

Dezbaterea a revenit din nou la suprafață recent, după ce s-a raportat că Departamentul pentru Energie a evaluat teoria scurgerii din laborator ca fiind "cea mai probabilă" sursă a pandemiei, concluzie la care a ajuns și FBI-ul.

În mai 2021, Biden a ordonat agențiilor de informații americane să cerceteze această problemă, ceea ce a dus la o evaluare neconcludentă a originii virusului, dar "această activitate este în curs de desfășurare", a declarat el la 20 martie.

Un alt punct de controversă este reprezentat de sumele semnificative de fonduri federale americane care fuseseră direcționate către laboratorul din Wuhan prin intermediul organizației non-profit EcoHealth Alliance din New York. Experții spun că o parte din această finanțare a ajutat cercetarea "gain-of-function" din cadrul laboratorului, referindu-se la experimentele care sporesc letalitatea sau patogenitatea unui virus.

Oamenii de știință de la EcoHealth au orchestrat, de asemenea, o campanie în primele zile ale pandemiei pentru a promova ideea că virusul provine din natură - parte a unui efort extins al academicienilor occidentali, al oficialilor americani și al mass-mediei de a cenzura discuțiile privind posibilitatea ca virusul să se fi scurs dintr-un laborator.