ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul britanic a decis să renunțe la obligativitatea pașaportului de vaccinare, urmând ca, de la sfârșitul acestei luni, activitățile și evenimentele publice să se desfășoare fără prezentarea certificatului de vaccinare, conform Mediafax.

Măsura se va aplica pentru cluburile de noapte și evenimentele majore. Multe dintre puterile draconice luate de guvern la începutul crizei vor fi, de asemenea, desființate, în timp ce premierul încearcă să-și refacă acreditările libertariene, prezintă Daily Mail.  

Măștile și telemunca  vor fi păstrate în "setul de instrumente" de măsuri care ar putea fi desfășurate.

În cadrul emisiunii Today de la BBC Radio 4, profesorul Neil Ferguson a declarat că nivelul de imunitate existent în prezent în rândul populației britanice înseamnă că pentru a face față unei creșteri a numărului de cazuri de transmitere a virusului s-ar putea să nu mai fie nevoie de închideri.

"Nu mi-a plăcut niciodată ideea de a le spune oamenilor că trebuie să arate actele pentru a face ceea ce este doar o activitate de zi cu zi. Am analizat bine acest lucru și, deși ar trebui să îl păstrăm în rezervă, sunt încântat să spun că nu vom continua cu planurile pentru pașapoartele de vaccinare”, a declarat Sajid Javid, secretar de stat în Ministerul Sănătății