ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Țările de Jos, după Sfânta Liturghie oficiată de Părintele paroh protopop dr. Ioan Dură și împărtășirea copiilor, elevii școlii parohiale au avut ca temă de studiu sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută și sub numele de Florii.

Copiii au primit informații despre semnificația creștin-ortodoxă a acestei sărbători care precede Sfintele Paști și au confecționat coronițe din ramuri de salcie și mici ornamente florale, pregătindu-se, astfel, să-L întâmpine în suflet pe Domnul nostru Iisus Hristos.

Cu aceste daruri aduse Mântuitorului, elevii școlii parohiale au petrecut momente încărcate de emoție și bucurie duhovnicească lângă Troița din curtea parohiei și în biserică, alături de părintele paroh. Două dintre aranjamentele florale realizate de copii au fost dăruite bisericii și așezate la icoana Maicii Domnului și la icoana Mântuitorului.

Elevii care nu au putut fi prezenți fizic la cursurile școlii parohiale au primit în format digital tema despre sărbătoarea Floriilor și au confecționat, acasă, coronițe din salcie pe care le-au așezat la icoana din camera lor.

Școala Parohială a fost înființată în 2011, ca o continuare și completare a școlii de cateheză. Cursurile sunt oferite gratuit copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, fiind structurate tematic pentru grupa mică, respectiv grupa mare. Copiii învață limba română și primesc noțiuni de literatură, cultură, istorie, geografie a României, precum și lecții de cateheză.