ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru ceea ce va fi ultima manifestație a sindicatelor înainte de votul asupra noii reforme a pensiilor propusă de Macron, serviciile de informații așteaptă între 650.000 și 850.000 de persoane pe străzile din Franța, potrivit LeFigaro.

În timp ce protestele din 7 martie au reunit aproape 1,3 milioane de manifestanți, potrivit Ministerului de Interne, cele de sâmbăta trecută au fost surprinzător de mici, cu mai puțin de 370.000 de persoane numărate în loc de milionul de care se temea executivul. 

Această scădere a numărului de participanți, care a aruncat o umbră în rândurile mișcării intersindicale, este interpretată de analiști drept „o formă de oboseală după o serie de zile de acțiune națională, sau chiar o formă de resemnare după votarea textului de către Senat". „Sindicatele erau încă prezente, dar nu și societatea civilă, nu și familiile pe care le văzusem până atunci", a subliniat un ofițer de poliție.

În ciuda mesajului „optimist” al autorităților, care speră că manifestanții nu vor mai descuraja noua inițiativă a lui Macron, prin care se opune opiniei publice și votează o lege pe care oamenii o refuză, amintim faptul că unul dintre liderii sindicaliști a anunțat un protest de amploare la mijlocul săptămânii.