ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul României a respins, cu 113 voturi "pentru", 3 abţineri şi 0 (ZERO) "împotriva", o propunere legislativă de schimbare a Codului Penal, care prevedea pedepse cu închisoarea pe viaţa, pentru acte de mare corupţie.

Propunerea, iniţiată de deputatul independent Mihai-Bogdan Diaconu, prevedea "înăsprirea regimului sancţionator al infracţiunilor de corupţie care au produs un prejudiciu mai mare de 100.000 Euro". "Se propune sancţionarea acestor fapte cu închisoarea pe viaţă, cu executare, fără posibilitatea de reducere sau de suspendare a pedepsei, precum şi aplicarea măsurii confiscării extinse sau totale a averii. De asemenea, propunerea legislativă prevede obligarea persoanelor condamnate pentru fapte de mare corupţie la prestarea, 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, a unei munci în folosul comunităţii", se arata în textul propunerii legislative.

Unul dintre motivele respinderii propunerii legislative este de-a dreptul uluitor: "Sancţionarea faptelor de mare corupţie cu detenţiunea pe viaţă ca singură sancţiune este, în acest context, de neconceput în actualul sistem sancţionator al Codului penal, în condiţiile în care această pedeapsă este prevăzută de Codul penal, spre exemplu, pentru infracţiunea de genocid comisă pe timp de război".

Puteţi consulta AICI felul în care senatorii au votat pentru respingerea propunerii legislative.