ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se împlinesc astăzi 65 de ani de la moartea lui Iosif Stalin și nu îmi vine să cred că trăim practic la câțiva ani de cel care a fost cel mai odios conducător de stat din istorie. Un lider ce zâmbește din toate fotografiile alb-negru pe care le cunosc, de sub mustața lui bonomă, dar care se face vinovat de moartea a 42.672.000 de oameni.  Nu, nu Evul Mediu a fost „cel întunecat” ci secolul XX, veacul genocidelor, revoluțiilor comuniste și al ateismului științific!

Este și teza materialului video lansat de echipa Studio AB unde sunt prezentate o serie de fapte, statistici, clasificări ale războaielor, dileme (vezi link-ul).

Istoria ne prezintă un adevăr crunt: ateismul ideologizat în diferite variante filozofice a deschis în secolul XX un front ideologic care înecat în sânge milioane de oameni.

Mao Zedong - 37.828.000 de victime, Chiang Kai-shek – 10.214.000 de victime, Vladimir Lenin – 4.017.000 de victime… Sunt cifre ireale, depersonalizate, imposibil de cuprins cu mintea și mai ales cu sufletul astăzi.

În Cambodgia anilor `75, Pol Pot și milițiile lui roșii au dorit instaurarea comunismului după modelul lui Mao. Într-o singură zi au fost abolite toate drepturile, familiile nu mai aveau dreptul să își crească proprii copii, aceștia fiind duși în tabere de muncă și formare. Orice formă de religie a fost interzisă. În patru ani au fost executați aproximativ 2.397.000 oameni adică mai mult de un sfert din populația acestei țări. Probabil una dintre cele mai cumplite atrocități întâmplate acum 40 de ani, nu în nu știu ce vremuri imemoriale ale istoriei.

Conform materialului video, comunismul a introdus și întreruperea de sarcină, prima țară care a legalizat avortul fiind Uniunea Sovietică prin decretul dat de Vladimir Lenin la data de 18 noiembrie 1920.  În acel moment legile protejau viața fetusului în toate țările din Europa.

În cărțile prăfuite din vechime exista o fină cunoaștere a binelui și a răului, a plinătății vieții. Un progres al cunoașterii spirituale. Secolul XX ne-a arătat că spiritualitatea poate fi strivită și anulată social în numele unor utopii, în numele unui progres social ce s-a doveditr a fi acoperământ al celor mai josnice patimi umane: ură, concupiscență, sete de putere, sadism. Să stăm dar cu trezvie, să luăm aminte!