ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inventatorul român, inginer chimist RADU RADU, prezintă, în exclusivitate pentru ActiveNews,  ”Destructurarea cacealmalei schimbărilor climatice”, continuarea articolului ”MAREA CACEALMA A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE”.

„Terra trece printr-o perioada de schimbare climatica care se manifesta prin creșterea temperaturii atmosferei. Cacealmaua care ne este impusa consta in faptul ca ni se prezinta drept cauza a încălzirii, activitatea umană. Lanțul cauzal prezentat este următorul: creșterea populației și a activității umane conduc la creșterea cantității de CO2 antropic din atmosfera, fapt care duce la creșterea efectului de sera și implicit la creșterea temperaturii.

Cum susțin organizațiile globaliste acest lanț cauzal?

1. Ni se prezinta un grafic al creșterii demografice globale și unul al concentrației de CO2 antropic emis (din date statistice publicate).

2. Se construiește un grafic al creșterii cantității de CO2 total (antropic si natural) de-a lungul timpului. La alcătuirea acestui grafic, numai ultima perioada de timp se bazează pe măsurători adecvate. Mă refer la perioada de după lansarea, în 2019, a Nasa Orbiting Carbon Observatory. Acest satelit face 100.000 de măsurători a concentrației de CO2 total, pe zi, în toate zonele globului.

Din păcate determinarea concentrației de CO2, din perioadele de timp mai vechi, nu mai beneficiază de aceeași precizie, valorile fiind extrapolate după analiza bulelor de aer cuprinse în carotele de gheață extrase din ghețari.

3. S-a întocmit un grafic al variației temperaturii medii anuale, în special de la începutul perioadei preindustriale și până în prezent. Valorile temperaturii din perioada preindustriala sunt presupuse, permițând manipularea rezultatelor.

Pornind de la alura asemănătoare a curbelor acestor grafice, s-a impus ideea ca activitatea umana, prin emisia de CO2 antropic, cauzează creșterea efectului de sera si, prin intermediul acestuia, creșterea temperaturii.

Aceste fenomene observate, creșterea temperaturii, creșterea concentrației de CO2 total in atmosfera, pot fi interpretate si într-un alt lanț cauzal.

1. Încălzirea globala are alte cauze si nu activitatea umană. Schimbările de clima se produc periodic, perioadele de încălzire succedând cu perioadele de răcire. O dovada in sprijinul acestei afirmații ar fi temperatura Groenlandei, in perioada colonizării de către wikingi, anterior anului 1000. Groenlanda la acea perioada, era acoperita de păduri si pășuni, cum arata dovezi arheologice. Acest lucru implica temperaturi mai ridicate comparativ cu acestea din prezent. In niciun caz nu putem bănui activitatea umana drept cauza, in acel stadiu.

Un alt argument ar fi existenta pădurilor de arbori specifici junglelor, la latitudini unde azi avem zone temperate. Minele de cărbune din zonele temperate sunt pline de astfel de fosile.

2. Creșterea concentrației de CO2 din atmosfera ar putea avea drept cauza încălzirea neantropică, care prin încălzirea oceanelor, micșorează solubilitatea CO2 si ca urmare emisia lui in atmosfera (legea lui Raoult). Aceeași încălzire neantropică creste efectul de sera prin eliberarea metanului fixat in tundrele înghețate.

In concluzie, putem considera încălzirea globala drept un fenomen natural, ciclic si care nu este generat sau influențat într-o maniera decisiva de activitatea umana.

In articolul anterior am demonstrat ca programul Emisii de CO2 antropic Zero, cu termen final anul 2050 (ajustat ulterior la 2035) impus tarilor UE, are un efect neglijabil asupra scăderii temperaturii globale. Luând in calcul emisiile de CO2 antropic, din Baza de date EDGAR (Emission Database for Global Atmospheric Research) si coroborând cu măsurătorile făcute de laboratorul Manna Lora Observatory/Hawai, am ajuns la valoarea 0,002 grade Celsius/an. Aceasta înseamnă o reducere a temperaturii globale cu 0,2 grade in 100 de ani. Un efort uriaș cu consecințe catastrofale pentru tarile europene, are o influenta nesemnificativa asupra evoluției temperaturii globale.

In acest joc a fost împinsă si Romania care emite numai 0,02% din CO2 antropic global. Daca UE, care emite 7,2 din CO2 antropic global, prin eliminarea totala a emisiilor de CO2 antropic, ar realiza o reducere cu numai 0,002 grade Celsius pe an, a temperaturii globale, va rog sa apreciați dumneavoastră efectul la nivel global al masurilor impuse României prin Planul National de Reducere si Reziliență.

Romania s-a angajat la reducerea cu 3780 MW/ora a puterii instalate a termocentralelor pe combustibili fosili concomitent cu închiderea minelor de cărbuni. Aceasta putere instalata care s-a închis, reprezintă de 2,5 ori puterea instalata a Centralei Nucleare de la Cernavoda (2 grupuri, fiecare cu 700MW/ora putere instalata). Un sacrificiu imens pentru Romania, cu efect zero la nivel global, unde marii producători de emisii CO2 își intensifica activitatea. Prostie sau interese ascunse?”

 

inginer chimist RADU RADU

 

Contact pentru orice detalii suplimentare sau întrebări

Tel. 0723 500 106,  e-mail: raduglass@hotmail.com