ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto:
„– Este adevărat că ați furat două ceasuri de perete din magazinul X?
– Oarecum…
– Adică?!?
– Adică nu am furat, ci mi s-a furat, nu erau două ceasuri, era unul și nu era de perete, era de mână. Adică mi s-a furat ceasul de mână; ce-i drept, chiar în magazinul X.” (glumă românească despre presa neocomunistă)
 
După ce am prezentat obiceiul comunist de a folosi pe turnători și alți invidioși torționari pentru „demascări” ordonate de partid, să vedem un celebru caz recent: Cazul „Rolls Royce”.

Pe scurt, vestea, preluată larg și de rețelele de socializare, a sunat cam așa:
„Preoți de rang înalt au ajuns cu mașini de lux, sâmbătă, la slujba de târnosire a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din comuna Baia, județul Suceava. Momentul a fost înregistrat de un localnic, iar filmarea a fost publicată pe Facebook.
Multe dintre comentarii au criticat alegerea clericilor de a ajunge la eveniment cu un autoturism Rolls Royce. „Copii mor de foame si ei se plimba în masini de lux”, a comentat d-l/d-na X.”

Pe model stalinisto-ceaușist, vestea a stârnit mânia proletară a tuturor invidioșilor torționari. S-au aprins toți extremiștii care urăsc Ortodoxia ca religie sau Creștinismul în general, toți discriminatorii care își revarsă, pe cel mai rasist tipar, ura anti-ortodoxă și anti-creștină. Au început să curgă tot felul de acuzații și injurii, blesteme și amenințări la adresa Românilor Ortodocși, a preoților ortodocși, a clericilor ortodocși, a României ca țară ortodoxă etc. Toate aceste injurii țin de cea mai violentă discriminare religioasă ce se poate face fără violență fizică; violență la care, de altfel, unii comentatori au îndemnat direct. Nimic din tot ce s-a întâmplat nu a trezit niciun interes în CNCD sau alte organe care, scriptic, ar avea misiunea opririi discriminărilor în Republica România. Asta și pentru că cei insultați nu depun plângeri la respectivele organe publice, cum ar fi normal. Dar, dincolo de veninul și jegul revărsat din sufletele amintiților comentatori, să vedem REALITATEA – să vedem, adică, ce și cât este adevărat din „știrea” care a stârnit atât vâlvă.
1. Nu erau mașini, era o mașină.
2. Nu era o mașină de lux, era o mașină second-hand având un preț modic.
3. Nu era Rolls Royce, era un Daimler DS 420, o mașină care în funcție de stare se vinde cu 4.000 până la 9.000 de lire sterline în Marea Britanie (a se vedea imaginea de mai jos), cu 5.000 până la 12.000 de euro în Europa. Adică mult mai ieftin decât costă o Dacie Duster (între 12.350 și aproape 19.000 de euro).
4. Era mașina unui sătean, unul dintre ctitorii bisericii care urma să fie sfințită. Și care a vrut să îi aducă personal pe clerici la sfințirea bisericii.
5. Clericii nu erau preoți – nici înalți, nici scunzi – ci episcopi.
6. Un comunist invidios, furios pe faptul că s-a ajuns la sfințirea bisericii, a publicat pe facebook varianta că „înalții preoți” ar fi „venit la slujbă” într-un „Rolls Royce”, ca să își verse ura pe ortodocși măcar așa.
7. Singurul lucru real din știre este locația…
 
Ca urmare a „știrii”, toți cei care îi disprețuiesc și urăsc pe ortodocșii practicanți, pe preoții ortodocși, au reacționat la nivelul de necinste, de răutate și prostie tipică trăirii comunist-ateiste: cu ură, furie, bale, injurii, blesteme, acuzații murdare. S-a produs o demascare publică, EXACT pe modelul practicat de Troțki, Stalin, Ana Pauker, Nikolski și alți criminali în masă dăruiți de ateismul comunist lumii.
 
Adevărul este că suntem în aceeași poziție ca în bancul pe care l-am amintit în motto. Știrea este complet falsă, deși, ce-i drept, cumva inspirată din realitate; doar că realitatea a fost tocată în malaxorul comunist al urii de clasă, al urii împotriva Bisericii. A rezultat o minciună sfruntată, mizerabilă, bine primită de cei predispuși la înghițirea unor asemenea dejecții publicistice.
 
Printre aceștia, o mulțime de oameni care se cred luminați, culți, raționali, inteligenți… Dar care s-au dovedit fără minte, lăsându-se iarăși manipulați ieftin. Câte secole ar trebui să trăiască un om ca să înțeleagă faptul că orice informație trebuie verificată serios? Câți dintre cei care au vărsat venin ca urmare a faptului că au crezut și nu au cercetat în vorbele mass-mediei își dau seama cât rău au făcut, cât de răi sunt? Pentru că sunteți răi, toți cei care v-ați grăbit să vărsați furie, indignare și venin după ce ați văzut/citit/auzit această „știre”! Sunteți răi, pentru că v-ați grăbit nu doar să credeți răul, dar și să atacați oameni pe baza unor acuzații, fără să vă gândiți o clipă la porunca elementară: ascultă și cealaltă parte!
 
Ați atacat oameni nevinovați! Și nu doar pe cei care au fost învinuiți, nevinovați, de un lux ce nu a existat, ci și pe nenumărați alți ortodocși pe care i-ați insultat, cu multă răutate, peste care ați revărsat tot felul de spurcăciuni. Și scris este: Din preaplinul inimii grăiește gura; când ați revărsat spurcăciuni la adresa unor oameni nevinovați ați arătat ce este în inima voastră.
 
Sunteți răi, pentru că vă găsiți „scuze” ridicole de genul: am văzut prea multe lucruri rele făcute de preoți/ortodocși și de aceea am crezut. Pe același criteriu orice om poate fi osândit la cea mai mică acuzație ce îi este aruncată! De ce? Pentru că oamenii de pretutindeni fac multe, foarte multe, prea multe lucruri rele. Vedeți sofismul? Vedeți lipsa de logică a așa-zisei scuze? Faptul că oamenii fac multe lucruri rele nu înseamnă că ai voie să crezi orice acuzație aruncată unui om! Și am trecut rapid peste o întrebare pe care, atunci când vă scuzați răutatea comunistă, de „demascatori ai popilor”, o uitați întotdeauna: v-ați întrebat câte dintre lucrurile rele pe care le-ați auzit despre preoți sunt la fel de mincinoase ca „știrea Rolls-Royce”? V-ați întrebat câte dintre ele sunt niște manipulări la fel de mizerabile ca aceasta? Foarte multe, fiți siguri! Aduceți-vă aminte cum o jurnalistă a recunoscut că în mass-media se primesc ordine să se născocească scandaluri cu preoți ortodocși, dacă nu se pot găsi cazuri negative reale! Ați uitat, nu-i așa? Pentru că vreți să credeți știrile urâte despre Biserică, preoți, Ortodoxie. Altfel cum v-ați justifica imoralitatea proprie?
 
„Cazul Rolls-Royce”, dincolo de reclama făcută gratuit acestei firme, arată puterea imoralității comuniste în societatea actuală. Arată cât de comuniști sunt, în gândire, cuvânt și purtare, foarte mulți dintre cetățenii Republicii România. Au aceeași ură oarbă, fanatică, împotriva Bisericii și a preoților pe care o aveau și bolșevicii sovietici, aceia care au adus pe tancuri clasa politică ce din anii ’50 și până acum parazitează Țara. Au aceeași prostie: deși regimul politic, indiferent de grupare, colaborează la distrugerea țării, de vină sunt cei indicați de „Partid” (astăzi, de mass-media conformistă). Preferabil, singurii care mai fac ceva bun. Sistemul, tipic bolșevic, funcționează bine pentru clasa politică; cel mult grupări politice murdare sunt date la o parte de grupări politice și mai murdare, într-un „schimb de cadre” ce, pentru omul obișnuit, nu schimbă de fapt nimic. Dar care tot crede, orbește, că schimbul de cadre va îndrepta ceva…
 
Ieșirea din Matrix se poate face doar prin renunțarea la supunere față de mass-media, prin renunțarea la punerea nădejdilor în partidele politice și prin îndreptarea către oamenii care fac binele, concret, zi de zi.
Agitația comunistă împotriva „răufăcătorului X” – uneori răufăcător, alteori o victimă a manipulării publicului – este parte din sistemul de control „pâine și circ”. Vă amintiți de expresia „capul lui Moțoc vrem”? O „soluție” care nu rezolvă nimic! Este doar un mijloc de a dirija și risipi energiile oamenilor pe căi sterpe.
 
Adevărata soluție este construirea. Alipirea de oamenii care construiesc. Alipirea de oamenii care sădesc puieți, care curăță gunoaiele de la marginea drumurilor și din natură, care îndreaptă gardurile și repară casele bătrânilor și copiilor rămași singuri, care fac binele. Mulți dintre ei sunt preoți, mulți dintre ei sunt profesori, alții sunt medici, ingineri, studenți, muncitori, țărani… Dar singura apartenență importantă a lor este apartenența la oamenii care fac bine, oamenii care construiesc.
 
„Și să-i lăsăm pe politicieni să-și facă de cap în vreme ce noi construim?” Dintre cei care construiesc se vor ridica natural conducătorii de care avem nevoie, iar „clasa politică” putredă va cădea.