Executivul a aprobat în ședința de joi o hotărâre privind programul pentru corvete multifuncționale.

În prezent, Forțele Navale Române au în înzestrare patru corvete, depășite din punct de vedere operațional și tehnic. Tot joi a fost adoptat și proiectul de lege privind achiziția sistemelor americane de rachete HIMARS.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a aprobat, în august anul trecut, vânzarea către Romania a acestor sisteme sofisticate de artilerie, care vor costa peste un miliard de dolari.

Astfel, prima corvetă va fi construită și dotată în maximum trei ani de la semnarea primului contract.
 
„Prin acest acest act normativ, practic, Guvernul stabilește condițiile și procedurile de parcurs, în vederea atribuirii unui acord-cadru și a unor contracte subsecvente aferente sau contract multianual de furnizare a patru corvete, construite și dotate la un șantier naval din România, precum și a suportului logistic inițial”,  a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

A fost introdusă și obligativitatea modernizării fregatelor tip T 22 R, aflate în dotarea navelor române.

Un alt proiect de lege adoptat în ședință vizează achiziția sistemului HIMARS.

„Prin acest document, vorbim despre achiziționarea a trei sisteme cu câte 18 instalații de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniție, elemente de comandă control, senzor, suport logistic, mentenanță, echipamente criptografice și cu regim special, precum și a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare”, a spus Barbu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews