ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioana Costaș (Bota), directoarea Institutului Francez din Cluj, a murit, sâmbătă, la doar 36 de ani, a transmis ieri presa din Cluj. În luna martie a acestui an nimic nu trăda semnele unei boli incurabile și despărțirea dureroasă din acest final de iulie, scrie și ziarul Făclia din Cluj.

Înmormântarea va avea loc marți, 2 august, începând cu ora 12.30 la casa părintească din Bedeciu, a anunțat familia. Ea lasă în urmă un soț și o fetiță de numai câțiva anișori.

„Cu enormă tristețe am aflat de decesul Ioanei Costaș, Directoare delegată a Institutului Francez din România la Cluj-Napoca, răpusă de o boală nemiloasă la doar 36 de ani.

Luni, la Institut français de Roumanie à Cluj, o carte de condoleanțe va sta la dispoziția celor care doresc să își aducă omagiile.

Titulară a unui doctorat în literatură franceză la Sorbona, Ioana Costaș și-a început activitatea la Institutului Francez în 2013, inițial în cadrul mediatecii și mai apoi ca și responsabil de comunicare și de cooperare universitară. În septembrie 2019 a preluat postul de director delegat al Institutului Francez din România la Cluj.

Foarte activă și implicată, Ioana Costaș a regândit activitatea instituției în contextul pandemiei de Covid-19, a marcat cu originalitate și creativitate aniversarea de 30 de ani ai Institutului francez la Cluj și a inițiat proiecte de anvergură precum Apropiați Spargem Zidurile – schimb de artiști street art între Cluj și Nantes, seria de dezbateri și ateliere dedicate industriilor culturale precum și o multitudine de activități pentru publicul tânăr.

Având competențe profesionale și calități umane de excepție, Ioana a fost un suflet nobil și generos, în permanență orientată către inovație, fiind foarte apreciată de colegii săi de la Institutul Francez din România și de la Ambasada Franței, precum și de toți partenerii care au cunoscut-o.

Pierderea ei atât de bruscă ne marchează și ne întristează profund.

În aceste momente dureroase, transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Odihnă veșnică, Ioana! Rămâi mereu vie în inimile noaste.”, a anunțat Institutul Francez din Cluj.

Dumnezeu să o ierte!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews