ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat pentru Digi24 că valul patru va fi al nevaccinaților, întrucât, susține ministrul, ”din pacienții infectați cu tulpina Delta avem trei decese confirmate la ultima raportare a INSP și niciunul dintre aceștia nu era vaccinat”, potrivit Știri pe surse.

 "Cred că sub un procent dintre persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, cel puțin din datele pe care le-a transmis CNCAV. Ce știm este că, de exemplu, din pacienții infectați cu tulpina Delta avem trei decese confirmate la ultima raportare a INSP și niciunul dintre aceștia nu era vaccinat. Acest val patru va fi, de fapt, un val al nevaccinaților, aceștia vor fi principalii afectați", a spus Mihăilă în cadrul interviului.
 

"Ne pregătim de valul patru încă de la finalul valului trei. Atunci când am modificat ordinul pentru redeschiderea spitalelor, am solicitat spitalelor și direcțiilor de sănătate publică să atașeze un plan de revenire a numărului de paturi destinate pacienților COVID la un număr mai mare, dacă se observă o recrudescență a cazurilor. Dar aici vorbim de situația nefericită în care avem mulți pacienți spitalizați. Ce trebuie să fim conștienți este că și în aceste țări în care, într-adevăr, numărul de cazuri a crescut, nu a crescut semnificativ sau nu atât de mult ca în valurile anterioare numărul spitalizărilor și numărul deceselor. Practic, chiar dacă cazurile au crescut, persoanele vaccinate nu au risc de a dezvolta formă severă de boală", a continuat ministrul.