ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), a propus în ședința coaliției de guvernare măsuri discriminatorii sau coercitive la adresa cetățenilor reticenți la vaccinare, iar asta deși ministerul pe care îl conduce a recunoscut că vaccinarea este un act benevol și neobligatoriu. Măsurile ar fi obligarea personalului medical să se testeze de Covid frecvent și pe cheltuială proprie, precum și îngrădirea accesului nevaccinaților pe timp de weekend în spații considerate „neesențiale”.

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricții. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, și anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat și a doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spațiile publice neesențiale”, a declarat marți Ioana Mihăilă.

Aceasta a adăugat că „ipotezele” urmează a fi discutate cu premierul Florin Cîțu și cu reprezentanții CNCAV.
 
Anunțul despre obligarea medicilor/asistenților nevaccinați să se testeze vine la doar câteva zile după ce CDC a anunțat că testarea RT-PCR nu mai este recomandată, din cauză că dă rezultate fals pozitive, neputând face distincție între virusul gripal obișnuit și noul coronavirus. Având în vedere că acest test, acum desuet, oferea persoanei testate o autonomie de 3 zile, spre deosebire de testele antigenice, a căror valabilitate e de 24 de ore, se pune întrebarea dacă personalul medical va fi pus în situația de a se testa zilnic, scoțând bani din propriul buzunar pentru asta. Ar fi un tribut al nevaccinării aproape imposibil de plătit.