ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pomana useristo-penelistă pentru stimularea vaccinării cu serurile experimentale Covid a fost legiferată prin ordonanță de urgență de către Guvern. Nu ni se spune nici care e urgența, nici de ce mereu, tot mai des, Guvernul se substituie forului legislativ al țării, Parlamentul. La fel cum nu ni se spune de ce ar trebui plătite din bani publici, care aparțin întregii populații (deci și oponenților vaccinării), stimulente doar pentru unii (cei care își vând consimțământul informat în privința vaccinării pe bani). Ministra Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), a anunțat victorioasă luni aprobarea acestei prostituții naționale: tichete de masă de 100 de lei pentru vaccinați și finanțarea loteriei cu premii în bani pentru „stimularea” (a se citi: mituirea) vaccinării.

„Astfel, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocație individuală de hrană de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”, a spus Ioana Mihăilă.

 „De la momentul la care Ordonanța de Urgență este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schema completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Ele vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile de la centrul de vaccinare la care s-au vaccinat, atunci când ele vor fi disponibile. Încercăm să grăbim cât mai mult procedurile legale, dar și cele de achiziții, pentru a le face disponibile cât mai repede”, a mai spus Mihăilă, citată de Observator News.
 
În țara în care aceiași inși ne convingeau că nu sunt bani pentru alocații și pensii, plouă cu sute de lei pentru vaccinare
 
Discriminarea e cu atât mai mare cu cât, pentru prima dată, se fac diferențe chiar între vaccinați și vaccinați - vaccinații din prima parte a anului nu au primit nimic, iar cei din ultima parte își vor lua această plată simbolică pentru că au girat cu propriul corp importul de seruri experimentale comandat de Guvern. Pentru a-i răsplăti cumva și pe „veteranii” vaccinării, loteria va funcționa ca o recompensă retroactivă pentru cei vaccinați „cu schema completă”. Dar, spre deosebire de bonurile de masă, premiile de la loterie nu au cum să ajungă la toată lumea, deci discriminarea rămâne.

Ministrul a precizat că ordonanța modifică și completează Legea nr. 55/2020 și că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocație individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă, informează Observator News. Aceeași lege 55/2020 pe care a completat-o astăzi Guvernul prin OUG este legea responsabilă pentru toate amenzile neconstituționale din pandemie. Cu alte cuvinte, prin acest instrument Guvernul a pus japca pe nonconformiști și tot prin același instrument Guvernul îi mituiește pe conformiști. Din ce bani? Din taxele și impozitele tuturor, adepți sau oponenți ai vaccinării. 

O altă noutate a ordonanței de urgență este prelungirea termenului de valabilitate al certificatelor de testare Covid pentru testele antigen la 48 de ore, menținând la 72 de ore valabilitatea certificatelor pentru testele PCR. DEși testele PCR sunt foarte intens folosite în țara noastră, în SUA ele vor fi abandonate până cel târziu la finele acestui an, deoarece CDC a constatat că acestea dau rezultate fals-pozitive și nu fac diferența între Covid-19 și gripa obișnuită, după cum ActiveNews a informat într-un articol anterior.

Totodată, prin actuala ordonanță de urgență s-a creat cadrul legal necesar pentru ca măștile achiziționate în 2020, destinate categoriilor defavorizate și care nu au fost ridicate, să poată fi distribuite către școli. Vă reamintim că aceeași ministră Ioana Mihăilă a menținut obligativitatea purtării măștilor de către elevi și profesori în noul an școlar, adăugând că, de acum înainte, vor fi acceptate doar măștile de uz medical. Cum se împacă asta cu folosirea măștilor din 2020 în 2021 numai Ioana Mihăilă poate explica! Video cu pledoaria ei, mai jos: