ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioana Petrescu urmează să îl înlocuiască pe Mihai Tănăsescu ca vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, anunță Digi24.

Această schimbare vine după ce în ultima vreme au existat foarte multe presiuni pentru retragerea lui Mihai Tănăsescu din această funcție după ce numele lui a apărut în dosarul Microsoft, acolo unde este acuzat că ar fi primit mită 90.000 de dolari.

Victor Ponta a discutat cu Klaus Iohannis despre acest aspect, iar după ce au căzut de acord, România a trimis propunerea ca Ioana Petrescu să fie reprezentantul ţării noastre în cadrul instituţiei.

Mihai Tănăsescu a ajuns la Banca Europeană de Investiţii în 2012, când a venit rândul României să deţină această poziţie şi avea un mandat de patru ani.

Ioana Petrescu se va bucura de această funcție pentru un singur an. Salariul unui vicepreşedinte al Băncii depăşeşte 20.000 de euro pe lună.