ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, anunțat joi, la Bruxelles, că România va găzdui un centru de comandă NATO, unde vor fi în jur de 400 de militari din țările Alianței.

„Vreau sa punctez ce a obținut România la acest Summit NATO.  Înca din 2016,  de la Summitul de la Varșovia am încercat să consolidăm flancul estic. Am făcut-o împreună cu ceilalți de pe flancul estic și am obtinut pas cu pas o întărire a prezenței aliate și în acest an, în acest demers al nostru, am obținut două lucruri importante: un centru operațional de comandă de trei stele, între nivelul tactic și strategic, un centru important. Credem că vom avea în jur de 400 de ofițeri de stat major din toate țările NATO. Doi. Am obținut o îmbunătățire a statutului Brigăzii multinaționale pe care am înființat-o, a căpătat un statut permanent. Vom continua să negociem o prezență cât mai solidă în această brigadă ", a declarat Klaus Iohannis.