ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spații publice închise și în transportul în comun. „Am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spații publice închise și când folosim transportul în comun", a spus șeful statului, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, după ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, miniștrii de Interne și Sănătății, Marcel Vela, respectiv Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

El a arătat că se va putea renunța la purtarea măștii, poate, anul viitor. 
 
 Iohannis a mai anunțat că după 15 mai ne vom putea deplasa în spațiile publice fără declarații. Vor rămâne în vigoare interdicțiile pentru adunări publice și manifestări de tot felul.

„Viața nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii”, a spus Iohannis.

„Până pe 15 mai restricțiile rămân în vigoare. Stați acasă”, a spus președintele.