Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o întâlnire cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar că nu vor fi introduse noi restricții.  Actuala stare de alertă, care va fi decisă miercuri de Guvern, expiră vineri, 17 iulie
 
„Nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ci crește, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României a spus că se dorește continuarea măsurilor ce vor duce la revigorarea economică.

„Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire și o să prezinte la momentul oportun noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică prezentat”, a continuat șeful statului.

Iohannis a susținut marți că PSD tergiversează carantinarea și tot ce face e să reclame că legea carantinării nu e bine făcută.”Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție”,a spus Iohannis, care i-a acuzat pe parlamentari că se vor face vinovați, moralmente, de zeci și sute de morți, dacă nu vor vota controversata lege a carantinării.