ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, că dorește să rămână în această funcție și nu să devină președinte al Consiliului European, scrie Agerpres.

„Domnul deputat Ovidiu Ganț, în laudatio (...) a menționat că sunt persoane importante, și în țară, și în Europa, care m-ar vedea într-o poziție de conducere într-o instituție europeană. Și vreau să spun aici, acum, public: eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European, pentru că mai sunt (...) multe de făcut și sunt dispus să rămân implicat”, a afirmat Iohannis, la ceremonia de decernare medaliei de onoare a FDGR.

Klaus Iohannis  a primit, sâmbătă, la Sibiu, Medalia de Onoare, cea mai înalta distincție acordată de Forumul Democrat al Germanilor din România.

Conform Administrației Prezidențiale, această distincție îi este oferită șefului statului în semn de apreciere pentru întreaga sa activitate în calitate de președinte al Forumului Democrat al Germanilor (2002 - 2013), de primar al municipiului Sibiu (2000 - 2014) și de președinte al României, precum și pentru importanta sa contribuție în promovarea valorilor și tradițiilor minorității germane.