Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, că dorește să rămână în această funcție și nu să devină președinte al Consiliului European, scrie Agerpres.

„Domnul deputat Ovidiu Ganț, în laudatio (...) a menționat că sunt persoane importante, și în țară, și în Europa, care m-ar vedea într-o poziție de conducere într-o instituție europeană. Și vreau să spun aici, acum, public: eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European, pentru că mai sunt (...) multe de făcut și sunt dispus să rămân implicat”, a afirmat Iohannis, la ceremonia de decernare medaliei de onoare a FDGR.

Klaus Iohannis  a primit, sâmbătă, la Sibiu, Medalia de Onoare, cea mai înalta distincție acordată de Forumul Democrat al Germanilor din România.

Conform Administrației Prezidențiale, această distincție îi este oferită șefului statului în semn de apreciere pentru întreaga sa activitate în calitate de președinte al Forumului Democrat al Germanilor (2002 - 2013), de primar al municipiului Sibiu (2000 - 2014) și de președinte al României, precum și pentru importanta sa contribuție în promovarea valorilor și tradițiilor minorității germane.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews