ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Executivul este pregătit ca joi să dea o ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, pentru o perioadă maximă de nouă luni, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

„Guvernul este pregătit ca mâine să dea ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă, pe de o parte, pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni și atunci lucrurile vor intra cu mult mai ușor într-o normalitate”, a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Anterior,  ministrul Finanțelor, Florin Cîțu,  a vorbit despre Ordonanța de urgență referitoare la amânarea ratelor la bănci, arătând că propunerea sa este ca această amânare să meargă până la 9 luni. Cîțu a mai spus că ordonanța este pregătită în așa fel încât să aibă acces toți românii care cer acest lucru. Etapele suspendării plății ratelor vor fi: o solicitare telefonică din partea celui care trebuie să plătească ratele, urmată de o confirmare prin email din partea băncilor.