ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Implicarea militară a Rusiei în conflictul din Siria nu ajută la soluţionarea crizei, ci o complică. Asa crede președintele Klaus Iohannis, care a plecat miercuri la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European din 15-16 octombrie, pe agenda căruia principala temă este migraţia.

Iohannis a precizat că soluţia e ca părţile implicate să fie aduse la masa negocierilor, România fiind una din puţinele ţări cu personal la Damasc, care poate fi ”facilitator” în discuţii.

El a mai spus că este foarte clar că acest fenomen a dus la situaţii complicate în interiorul Uniunii Europene, la situaţii tensionate, iar la Consiliul European se vor discuta chestiuni legate de frontierele exterioare ale UE, de ţările de proveienţă a migranţilor, ţările de tranzit şi despre cum se poate ajunge la concluzii comune cu acestea.